A tábor lebonyolításához ismételten, immár 2022 nyarára, olyan vállalkozó kedvű önkénteseket keresünk, akik szívesen segítenek a tábor napi életének szervezésében, a táborozók tábori napjainak lebonyolításában ébresztőtől a takarodóig, az alapvető fizikai és lelki szükségletek ellátásában, a biztonságos, nyugodt és szeretetteljes légkör kialakításában. 

Kik jelentkezhetnek?
Ennek a felemelő  küldetésnek a lebonyolítására 2022-ben 160 fő önkéntes jelentkezését várjuk, olyanokét, akik gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban és/vagy táboroztatásban, cserkészfoglalkozások vezetésében, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, közös játékra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 3 napos tábori felkészítőn 2022. május 6-8. között, péntek délutántól vasárnap délutánig. 

 

Amit kérünk:

 • - Először is azt, hogy  FIGYELMESEN OLVASD EL A FELHÍVÁST - rengeteg felesleges kérdést, időt és munkát megspórolhatsz magadnak és nekünk egyaránt ezzel.
 • - Gyermekfoglalkozások lebonyolításához kapcsolódó tapasztalatot és elhivatottságot.
 • - Kötelező részvételt a felkészítő képzési napokon (2022. május 6-8.), mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele. Ettől eltekinteni csak a turnusvezető előzetes engedélyével lehetséges. 
 • - Szilárd és gyermekközpontú értékrendet, a tábori szabályok elfogadását és támogatását. 
 • - Előnyt élvez az, aki már vett részt Bárka táborban.
 • - Előnyt élvez az, aki két turnusba jelentkezik (Fontos! A terhelés miatt az egymást követő turnusokban való részvétel nem megengedett.)
 • - Amit a jelentkezéssel vállalsz
 • - A tábor szilárd és gyermekközpontú értékrendjének elfogadását és tiszteletét. A hitbéli elköteleződés nem feltétel, a tábor vezetőkre vonatkozó szabályainak elfogadását és támogatását. Semmiféle vallási vagy világnézeti elkötelezettség vagy semlegesség nem jelent sem előnyt, sem hátrányt.
 • - A tábor szabályainak, házirendjének, protokolljának betartását – ezeket lesz módod megismerni még a felkészítő és a szerződéskötés előtt - innen letöltve tudod megismerni a tábori protokollt.
 • - A táborozó gyerekekkel való türelmes, empatikus együttműködést, a gyerekekért érzett felelős, felnőtt magatartást.
 • - A tábor működésével járó fokozott fizikai és pszichikai igénybevételnek való legjobb tudásod szerinti megfelelést.

 
Amit nyújtunk:

 • - Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a képzési napokon és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
 • - Az ország legjobb szakembereivel dolgozhatsz együtt és egy elhivatott szakmai csapatnak lehetsz a tagja. 
 • - A projektben kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az önkéntesek munkájukat a lehető legjobban végezzék, amelynek érdekében folyamatos mentorálást és visszacsatolást nyújtunk.
 • - Ezen felül a táborvezető által igazolt sikeres segítő tevékenység után igény esetén igazolást állítunk ki az elvégzett önkéntes tevékenységről.
 • - A felsőoktatási képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlat, illetve a tanári képzésben résztvevő hallgatók számára a közösségi pedagógiai gyakorlat teljesítésére is van lehetőség.
 • - Hosszú távú szakmai együttműködést a projekt teljes időtartamára. Példaértékű önkénteseinket visszahívjuk a következő évben/években is foglalkoztatva, akár más szerepeket felajánlva.
 • - A vállalt turnusok idejére egy jelképes, 7.500 Ft/turnus tiszteletdíjat.
 • - Mosolyt, jókedvet, támogató közösséget. 
 

2022-es Bárka táborok turnusidőpontjai (a jelentkezési lapon választhatóan):

 1. turnus: 2022. május 16-21., Balatonszárszó
 2. turnus: 2022. május 21-26., Balatonszárszó
 3. turnus: 2022. június 6-11., Balatonfenyves
 4. turnus: 2022. július 14-19., Balatonfenyves
 5. turnus: 2022. július 20-25., Balatonfenyves
 6. turnus: 2022. július 26-31., Balatonfenyves
 7. turnus: 2022. augusztus 4-9., Balatonszárszó
 8. turnus: 2022. augusztus 15-20., Balatonfenyves
 9. turnus: 2022. augusztus 22-27., Balatonfenyves

A kötelező felkészítő tréning időpontja: 2022. május 6-7-8., péntek délutántól vasárnap délutánig. 
Helyszíne: Balatonfenyvesi Gyermek- és Ifjúsági Üdülő, 8646 Balatonfenyves, Mária u. 54.
 
Jelentkezz most, légy részese ennek a missziónak, töltsd ki az online jelentkezési lapunkat 2022. február 21., hétfő, 20:00-ig.

A képzésre és a táborokba limitált számú jelentkezőt tudunk fogadni, a jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok elemzése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció), szükség esetén telefonos interjúra is sor kerülhet. A döntés a turnusvezetők és az adott szakterületért felelős középvezetők jogköre.  

A regisztrálók előválogatása után a kiválasztás eredményéről a kiértesítéseket folyamatosan kapják meg a 2022. március 23-tól 2022. április 7-ig terjedő időszakban. A  kiválasztást és a 3 napos felkészítő  tréninget követően a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk.