Táborhelyeink

A BÁRKA TÁBOR EGYIK OTTHONA: BALATONFENYVES

8646 Balatonfenyves, Mária utca 54.

A Magyarországi Református Egyház tulajdonában lévő üdülő 2004-ben kezdte meg működését, a Balaton partján elterülő másfél hektárnyi területen. Üzemeltetője a Kaposvári Református Egyházközség, tulajdonosa: a Magyarországi Református Egyház. Az ingatlant a Somogy megyei önkormányzattól vásárolta meg az Egyház 2003-ban, ekkor már évek óta használaton kívül állt az épületegyüttes, de azóta folyamatosan épül és szépül.

Kőépületeiben, faházaiban közel 300 fő befogadására alkalmas szálláshely, konyha és ebédlő, közös együttlétekhez és csoportfoglalkozásokhoz kialakított helyiségek állnak a táborozók rendelkezésére:

1. Gyermek és ifjúsági szálláshelyen 220 fővel, májustól szeptemberig; fűtött szálláshelyen 150 fővel egész évben.

2. Kőépületekben 47 négyágyas/hatágyas gyermek- és ifjúsági szoba, kőépületben 20 összkomfortos 1-4 ágyas szoba.

3. Gyermek- és ifjúsági szálláshelyen 26 zuhanyozó és mosdó, 32 WC, a fűthető szálláshelyek összkomfortosak.

4. 200 férőhelyes konferenciaépület, 5 tanterem méretű csoportterem; fedett, nyitott közösségi hely (cca 200 m2).

5. Kézilabda, röplabda, futball, kosárlabda, asztalitenisz sportolási lehetőségek.

A parkosított területen sportpályák és zöldterület várják a sportolni és kikapcsolódni vágyókat. A szálláshelyek olyan lakóegységekben vannak kialakítva, amelyek mindegyikéhez egy négy- és egy hatágyas szoba, zárt előtér és önálló vizesblokk (hűtő, zuhanyozó, mosdó és WC) tartozik.

 

A BÁRKA TÁBOR MÁSIK OTTHONA: BALATONSZÁRSZÓ

8624 Balatonszárszó, Csárda utca 41.

Az SDG Családi Hotel és Konferencia-központ a Magyarországi Református Egyház legnagyobb és legrégebbi konferencia helyszíne. 1928-tól rendeznek itt  lelki, szakmai, gyülekezeti, családi és ifjúsági alkalmakat – elsősorban reformátusok, de más keresztény felekezetek is.

Kiváló helyszínt biztosít rendezvények, bentlakásos programok lebonyolítására. Konferenciákra, rendezvényekre érkező vendégek  használhatják a külön épületben található konferencia-központ kisebb és nagyobb termeit, a hotelépületben található termeket és a 140 fő befogadására alkalmas éttermet, melyek az igényeknek megfelelően rendezhetők be. Emellett a komplexum parkos területe, valamint a fedett amfiteátrum lehetőséget biztosít kültéri programok lebonyolítására is. A legnagyobb terem 350 négyzetméteres és maximum 380 fő befogadására alkalmas. Elválasztással ezt a teret két kisebb teremre lehet bontani, az így létrejövő 130 illetve 220 négyzetméteres termek maximum 140 illetve 240 főt képesek befogadni. A termek hangosítással, projektorral, wifi elérhetőséggel felszereltek.

Egyéb közösségi színterei: két, kb. 70 négyzetméteres, 20-30 fő befogadására alkalmas szekcióterem wifi elérhetőséggel, igény szerint projektorral, tévével, flip chart táblával.

A szobák: összesen 65 darab kétágyas szobával rendelkezik. Minden szobához tartozik zuhanykabinos fürdőszoba és különálló WC. 

Ifjúsági szálláshely: három darab, egyenként 30 fő befogadására alkalmas ifjúsági szálláshely is rendelkezésre áll, osztálykirándulások, nyári táborok résztvevőinek és iskolai csoportok tagjainak.
 
•    3 darab, egyenként 30 fő elszállásolására alkalmas különálló ház vizesblokkal
•    a házakban 5 darab, egyenként is zárható szoba, részben emeletes ágyakkal
•    a földszinten 2, 6 és 8 fős, az emeleten 5 és 10 fős szobák
•    a házak saját vizesblokkjában 3 zuhanyzó, 2 különálló WC, piszoár és mosdók
•    továbbá a házak közvetlen közelében egy darab különálló vizesblokk, nemenként 5-5 zuhanyzóval, mosdóval és WC-vel