Keresési eredmény

Rólunk

/common/uploads/article/5f440c2037449.png

Dávid Dzsenifer

Dávid Dzsenifer (táborozó): Ez a legjobb tábor!

/common/uploads/article/5f440c82baaa1.png

Szabóné Debreczeni Ildikó

Szabóné Debreczeni Ildikó (pedagógus): Olyan életre szóló élményeket élhettek át gyermekeink, amelyek hatására magabiztosabbakká, nyitottabbakká váltak, javult az önértékelésük.

/common/uploads/article/5f440bb0b9d0d.png

Herczeg Ádám

Herczeg Ádám (táborozó): Nagyon kellemes és jó légkör, kedves emberek, akik nagyon szerethetőek. Csak ajánlani tudom a tábort! Hallgass a szívre bárkát a vízre!

/common/uploads/article/5f440bd18e41b.png

Légrádi Patrik Attila

Légrádi Patrik Attila (táborozó): Nagy sok új baráttal és sok élménnyel lettem gazdagabb, amit soha nem felejtek el. Köszönöm ezt a tábornak!

/common/uploads/article/5f440b881e7e5.png

Német Tibor

Német Tibor (táborozó): Sok új barátot szereztem, és ahogy az első napok rosszul indultak, olyan jó lett a vége es remélem, jövőre is lesz.

/common/uploads/article/5f440b43a599f.png

Tóth Albert

Tóth Albert (táborozó): Megtudtam sok izgalmas dolgot, és hogy részt vehettem a Bárka táborban, nagyon jó volt.

/common/uploads/article/5f440d1429b5b.png

Tyavoda Anna

Tyavoda Anna (táborozó): Sok pozitív élménnyel gazdagodtam és sok új barátra is találtam!

/common/uploads/article/5f440d3221545.png

Gér András

zsinati tanácsos

Gér András (zsinati tanácsos): Áldás van rajta.

/common/uploads/article/5f440d4d9a339.png

Balogh Róbert

váchartyáni református lelkész

Balogh Róbert (váchartyáni református lelkész): A reménytelenek számára egy olyan kis reménysugár, amit nagyon kevés helyen kapnak meg. Adja Isten, hogy minél több gyermek tapasztalhassa ezt meg.

/common/uploads/article/5f440d6c32a9e.png

Tiba Zsolt

szatmárcsekei református lelkész

Tiba Zsolt (szatmárcsekei református lelkész): Közösség, öröm, egység, élmény, összetartozás! Ezek a nyári táborok valóban megérdemlik, hogy pénzt, időt és energiát fordítsunk rá. Hajrá Bárka Tábor! Köszönet és hála a szervezőknek és az anyagi forrást biztosítóknak!

Hírek

/common/uploads/article/uniok-103e4e234a.jpg

Együttműködés az UNICEF Magyarországgal

2020.08.10.

Közös gyermekvédelmi képzést tartott a Bárka csapat az UNICEF Magyarországgal. A táborok lebonyolításához kapcsolódóan protokollt dolgoztak ki a szakemberek és a Bárka tábor munkatársai. 

Tovább olvasom
/common/uploads/article/barkaoldal-1c40ec4f50.jpg

Bátorító üzenet a Bárka táboros gyerekeknek

2020.12.28.

Rúzsa Magdi, Pápai Joci, Intim Torna Illegál és Mező Misi a Magna Cum Laudéból – csak néhány név azok közül, akik vállalták, hogy karácsonyi üzenettel támogatják a Magyarországi Református Egyház Bárka táborának fiataljait.

Tovább olvasom
/common/uploads/article/hir1ok-749c547f3e.jpg

Oktatókat keres a Bárka tábor 2021-ben is!

2021.01.20.

Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért felelős animátornak keres jelentkezőket a Bárka tábor 2021-es turnusaihoz.  

Tovább olvasom
/common/uploads/article/onkentes-413ec7d98f.jpg

Jelentkezz önkéntesnek a 2021-es Bárka táborba!

2021.01.20.

Ha szeretnél nehéz sorsú gyerekeken segíteni, ha szeretsz játszani, nevetni, álmokat valóra váltani, akkor jelentkezz önkéntesnek a Bárka tábor 2021-es nyári táboraiba! 

Tovább olvasom
/common/uploads/article/hirblogroll-1ee3455ee8.jpg

Elindult az intézményi jelentkezés a 2021-es Bárka táborba

2021.02.01.

A Magyarországi Református Egyház esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Tovább olvasom
/common/uploads/article/kep-e76bc06b54.jpg

Bemutatkozott a Bárka tábor dokumentumfilmjének előzetese

2020.12.07.

A Magyarországi Református Egyház Bárka tábora nyaranta nyolc turnusban 1500 nehéz körülmények között élő gyermeket táboroztat ingyen.

Tovább olvasom
/common/uploads/article/barkabelyeg-8a22038454.jpg

"Egy csoda ez a hely" - Bemutatjuk a 2020-as Bárka tábor kisfilmjét

Az idei évben is kisfilmet készítettünk, hogy megpróbáljuk megmutatni, mit jelent a résztvevőknek a Bárka tábor, legyen szó táborozóról, táborvezetőkről vagy éppen a szervezőkről. 

Tovább olvasom
/common/uploads/article/5f3173dd98e42.png

2020 is a Bárka tábor éve!

2020.08.10.

Alapos mérlegelés után, szigorú szabályok és elővigyázatosság mellett, de 2020-ban is indulhat a Bárka tábor, melynek keretében 5 turnusban, közel 1000 fiatal vehet részt az élménypedagógiai és hitéleti programokon.

Tovább olvasom
/common/uploads/article/5f316afccf5ed.png

Sajtótájékoztatóval indult az első 2020-as Bárka tábor

2020.08.10.

Igen jó hangulatban telt a Bárka tábor sajtótájékoztatója, melyen Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, Pápai Joci zenész és a Bárka tábor jószolgálati nagykövete, illetve Gér András zsinati tanácsos osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

Tovább olvasom
/common/uploads/article/5f3160da30ccd.png

Elindult a Bárka tábor közösségi finanszírozása

2020.08.10.

Elindult a Bárka tábor közösségi finanszírozása, amit 2020-tól már magánemberek és vállalkozások is támogathathatnak. 

Tovább olvasom

Adományozás

/common/uploads/article/5eeb60bad4750.png

Egyszeri adományozás

Már egy egyszeri adományozás is sokat jelent nekünk, de főként a gyerekeknek.

/common/uploads/article/5eeb611a1eca9.png

Rendszeres adományozás

A rendszeres adományokkal hozzásegítenek minket ahhoz, hogy hosszú távon is biztosítsuk a Bárka működését.  

Hogyan támogass?

Táboraink a résztvevők számára ingyenesek, de ehhez támogatók segítségére van szükség. Olyan partnereket keresünk, akik szívesen támogatnák táborozóinkat, egyetértenek a Bárka célkitűzéseivel és komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást. A Bárka tábor és a nehézsorsú gyermekek életének megváltoztatása lehet közös ügyünk. Mivel a Bárka tábor működését jelenleg hazai és uniós források biztosítják, így a beérkező támogatások felhasználására ezen projektek lezárását követően, 2023.01.01-től kerülne sor.

A legkisebb támogatás is számít, egy gyermek vagy egy csoport költségeinek finanszírozása sokat jelent!

Bankszámlaszámunk: 10702019-19024048-56200007 (CIB)

Mit jelent nekünk a támogatása?
3000 Ft    Egy táborozó gyermek élménypedagógiai foglalkozásának költségét biztosítja.
3300 Ft    Egy táborozó gyermek egy napi étkezését teszi lehetővé. 
30 000 Ft    Egy táborozó gyermek egy teljes napi költségét fedezi. 
32 000 Ft    Egy önkéntes 3 napos képzését tudjuk finanszírozni ebből az összegből, hogy szakmailag minél felkészültebben tudja feladatait ellátni a táborban.
50 000 Ft    Egészségnevelési-prevenciós workshopot szervezünk belőle egy teljes turnus számára.
150 000 Ft    Egy táborozó gyerek teljes hetének tábori költségére elegendő. 
180 000 Ft    Egy teljes turnus sporteszköz-, kézműves- és játékigényét tudjuk belőle biztosítani.
1 500 000 Ft    Ennyi pénzből 10 gyermeket tudunk táboroztatni és ezzel rendkívüli élményhez juttatni. 
4 000 000 Ft    Egy teljes turnus résztvevőinek, vagyis 200 gyermeknek tudjuk ebből az összegből a táborba utazását finanszírozni.


A pénzügyi segítség mellett természetbeni, kommunikációs és humán (önkéntes munka) támogatásokkal, különböző szolgáltatások felajánlásával egyaránt segítheti a Bárka munkáját. 

Felajánlásával nem csupán a rászoruló gyermekek ügyét támogatja, egyben értéket teremt: szélesebb körben is felhívja az emberek figyelmét a hátrányos helyzetű fiatalok iránti felelősségvállalásra. 

Csatlakozzon a Bárka Tábor Támogató Programjához, és segítse küzdelmünket a nehézsorsú gyermekek fejlődéséért és jól-létéért.

A havi rendszeres támogatások által a Bárka tábor munkája tervezhetővé és kiszámíthatóvá válik. 

ETIKUS ADOMÁNYGYŰJTÉS

A Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Bárka tábor célja, hogy etikus módon gyűjtsön adományokat. Az etikus adománygyűjtés alapja, hogy a támogató nem tehet szert előnyre a támogatása révén, azaz támogatásért cserébe közvetlen üzleti előnyt nem lehet felajánlani.
A Bárka tábor esetében közcélú tevékenység támogatásáról beszélünk, nem szponzorációról. A közhasznú jellegű támogatás révén a felajánlott támogatás adóalap csökkentő tételként szerepelhet a felajánló könyvelésében.
Arra törekszünk, hogy minden adományozó ismerje az MRE és a Bárka tábor alapelveit, értékeit és ennek figyelembevételével nyújtson támogatást. A Bárka tábor stábjának, a vezetőknek, a munkatársaknak az MRE alapelvei értékei mentén szabad csak támogatásokat elfogadni. 
Adománygyűjtőként mindent megteszünk azért, hogy az adományozók tudatosan, megfelelő információk birtokában tudjanak adományozói döntést hozni, valamint, hogy az adomány az adományozó szándéka és a szervezet célkitűzése szerint hasznosuljon.

ÁTLÁTHATÓSÁG

Működésünk alapja a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság. Meggyőződésünk, hogy a tevékenységünk minden részletére kiterjedő transzparencia a garanciája annak, hogy bízni tudjanak bennünk támogatóink, együttműködő partnereink.

Különösen nagyra becsüljük támogatóinkat, ezért kiemelten fontos kötelességünknek tartjuk, hogy adományozóinkat rendszeresen informáljuk táborainkról, eredményeinkről és a támogatások felhasználásáról. Adományozóink a Bárka hivatalos irataiba is betekinthetnek előzetes időpont egyeztetés után a szervezet székhelyén. 

KAPCSOLAT

Támogatással kapcsolatos kérdésekben adományázási csapatunk ad teljeskörű tájékoztatást. Várjuk megkeresését! 

barkatabor@reformatus.hu 

 

Egyéb

/common/uploads/article/5ee1e9cc5e180.png

Oktatókról

Dus et imusdae velest autem aptiorest, nonsend ucitatem dit il ipsunto evelest velenis es doluptis ut qui ra pos apei imagniasin ese nobis inis volecate delt facest endis volo comnim doluptur aut aborio. Italestis mediones et labo.

 

Et qui maioris nus quodi duclur, optam delluptatus.

Nam sam accu, mpnotat ermqiod qiatet maximus alicipitatet ea quis volorum repel imolore mporessi beatia dia cus modit magnit, optatem faccabore.

/common/uploads/article/5eea1dcd38790.png

Technikai információk, igénybe vehető adókedvezmények

Minden vállalati számláról küldött támogatás adóalap-csökkentő tételként elszámolható. A támogatásról adóigazolást állítunk ki és postázunk.

További információk: adomany@barkatabor.hu

/common/uploads/article/5eea283065317.png

Vállalati hírlevél

/common/uploads/article/5eeb7c21b3a95.png

Támogatói feliratkozás magánszemélyeknek

Adatvédelmi Tájékoztató

A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ ADATVÉDELMI ÉS ADATBIZTONSÁGI SZABÁLYZATA

Készítette és módosította a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalának Jogi Osztálya. Jóváhagyta Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke és Huszár Pál főgondnok, a Zsinat világi elnöke. Hatályos 2019. április 2. óta.

Tovább olvasom
/common/uploads/article/5eeb588215d33.png

Kalandok és Álmok Szakmai Műhely

A Bárka tábor szakmai megvalósítója a Kalandok és Álmok Élménypedagógiai Szakmai Műhely. Aközel húsz éves tapasztalattal rendelkező szervezet, valódi szakmai műhelynek tekinthető a táborozás, élménypedagógia, bibliai élménypedagógia, speciális nevelési igényű gyerekek fejlesztése, erőszak-megelőzés témakörében.

https://www.kalandokesalmok.hu

Munkatársaik, trénereik a tanórán kívüli nevelés fontosságát, a szabadidő nevelő szerepének elengedhetetlen voltát, a játék pótolhatatlan fejlesztő hatását hirdetik. Ennek eszközéül az élménypedagógiát alkalmazzák, amelynek célja a komfortzónából való kizökkentés, az érzelemvezérelt tanuláshoz szükséges kihívás keresése, melyet a Bárka táborban is alkalmazunk.

https://www.kalandokesalmok.hu

/common/uploads/article/5edf95137e4c9.png

Kalandok és Álmok Szakmai Műhely

A Bárka tábor szakmai megvalósítója a Kalandok és Álmok Élménypedagógiai Szakmai Műhely. Aközel húsz éves tapasztalattal rendelkező szervezet, valódi szakmai műhelynek tekinthető a táborozás, élménypedagógia, bibliai élménypedagógia, speciális nevelési igényű gyerekek fejlesztése, erőszak-megelőzés témakörében.

Munkatársaik, trénereik a tanórán kívüli nevelés fontosságát, a szabadidő nevelő szerepének elengedhetetlen voltát, a játék pótolhatatlan fejlesztő hatását hirdetik. Ennek eszközéül az élménypedagógiát alkalmazzák, amelynek célja a komfortzónából való kizökkentés, az érzelemvezérelt tanuláshoz szükséges kihívás keresése, melyet a Bárka táborban is alkalmazunk.

https://www.kalandokesalmok.hu

/common/uploads/article/5ee1edeadc8ec.png

Módszertanunk


A Bárka tábor a gyerekek szociális kompetenciáit az élménypedagógia eszközeivel fejleszti.  Bármennyire is legyen nehézsorsú, hátrányos helyzetű egy gyerek, mindegyikükben fellelhető az informális tanulás iránti szükséglet, az érdeklődés, a kíváncsiság, a tevékenységi vágy, a kompetenciaszükséglet, amelyre lehet támaszkodni, építeni. Az élménypedagógiai módszer erre alapoz, a játékra, az élményekre helyezve a hangsúlyt, a játékokon keresztül biztosítva az élményszerzés lehetőségét. 

Tovább olvasom

A Bárka Tábor másik otthona: Balatonszárszó

8624 Balatonszárszó, Csárda utca 41.

Az SDG Családi Hotel és Konferencia-központ a Magyarországi Református Egyház legnagyobb és legrégebbi konferencia helyszíne. 1928-tól rendeznek itt  lelki, szakmai, gyülekezeti, családi és ifjúsági alkalmakat – elsősorban reformátusok, de más keresztény felekezetek is.

Kiváló helyszínt biztosít rendezvények, bentlakásos programok lebonyolítására. Konferenciákra, rendezvényekre érkező vendégek  használhatják a külön épületben található konferencia-központ kisebb és nagyobb termeit, a hotelépületben található termeket és a 140 fő befogadására alkalmas éttermet, melyek az igényeknek megfelelően rendezhetők be. Emellett a komplexum parkos területe, valamint a fedett amfiteátrum lehetőséget biztosít kültéri programok lebonyolítására is. A legnagyobb terem 350 négyzetméteres és maximum 380 fő befogadására alkalmas. Elválasztással ezt a teret két kisebb teremre lehet bontani, az így létrejövő 130 illetve 220 négyzetméteres termek maximum 140 illetve 240 főt képesek befogadni. A termek hangosítással, projektorral, wifi elérhetőséggel felszereltek.

Egyéb közösségi színterei: két, kb. 70 négyzetméteres, 20-30 fő befogadására alkalmas szekcióterem wifi elérhetőséggel, igény szerint projektorral, tévével, flip chart táblával.

A szobák: összesen 65 darab kétágyas szobával rendelkezik. Minden szobához tartozik zuhanykabinos fürdőszoba és különálló WC. 

Ifjúsági szálláshely: három darab, egyenként 30 fő befogadására alkalmas ifjúsági szálláshely is rendelkezésre áll, osztálykirándulások, nyári táborok résztvevőinek és iskolai csoportok tagjainak.
 
•    3 darab, egyenként 30 fő elszállásolására alkalmas különálló ház vizesblokkal
•    a házakban 5 darab, egyenként is zárható szoba, részben emeletes ágyakkal
•    a földszinten 2, 6 és 8 fős, az emeleten 5 és 10 fős szobák
•    a házak saját vizesblokkjában 3 zuhanyzó, 2 különálló WC, piszoár és mosdók
•    továbbá a házak közvetlen közelében egy darab különálló vizesblokk, nemenként 5-5 zuhanyzóval, mosdóval és WC-vel

/common/uploads/article/5f4fdb06bbfdd.png

Táborhelyeink

A BÁRKA TÁBOR EGYIK OTTHONA: BALATONFENYVES

8646 Balatonfenyves, Mária utca 54.

A Magyarországi Református Egyház tulajdonában lévő üdülő 2004-ben kezdte meg működését, a Balaton partján elterülő másfél hektárnyi területen. Üzemeltetője a Kaposvári Református Egyházközség, tulajdonosa: a Magyarországi Református Egyház. Az ingatlant a Somogy megyei önkormányzattól vásárolta meg az Egyház 2003-ban, ekkor már évek óta használaton kívül állt az épületegyüttes, de azóta folyamatosan épül és szépül.

Kőépületeiben, faházaiban közel 300 fő befogadására alkalmas szálláshely, konyha és ebédlő, közös együttlétekhez és csoportfoglalkozásokhoz kialakított helyiségek állnak a táborozók rendelkezésére:

1. Gyermek és ifjúsági szálláshelyen 220 fővel, májustól szeptemberig; fűtött szálláshelyen 150 fővel egész évben.

2. Kőépületekben 47 négyágyas/hatágyas gyermek- és ifjúsági szoba, kőépületben 20 összkomfortos 1-4 ágyas szoba.

3. Gyermek- és ifjúsági szálláshelyen 26 zuhanyozó és mosdó, 32 WC, a fűthető szálláshelyek összkomfortosak.

4. 200 férőhelyes konferenciaépület, 5 tanterem méretű csoportterem; fedett, nyitott közösségi hely (cca 200 m2).

5. Kézilabda, röplabda, futball, kosárlabda, asztalitenisz sportolási lehetőségek.

A parkosított területen sportpályák és zöldterület várják a sportolni és kikapcsolódni vágyókat. A szálláshelyek olyan lakóegységekben vannak kialakítva, amelyek mindegyikéhez egy négy- és egy hatágyas szoba, zárt előtér és önálló vizesblokk (hűtő, zuhanyozó, mosdó és WC) tartozik.

 

A BÁRKA TÁBOR MÁSIK OTTHONA: BALATONSZÁRSZÓ

8624 Balatonszárszó, Csárda utca 41.

Az SDG Családi Hotel és Konferencia-központ a Magyarországi Református Egyház legnagyobb és legrégebbi konferencia helyszíne. 1928-tól rendeznek itt  lelki, szakmai, gyülekezeti, családi és ifjúsági alkalmakat – elsősorban reformátusok, de más keresztény felekezetek is.

Kiváló helyszínt biztosít rendezvények, bentlakásos programok lebonyolítására. Konferenciákra, rendezvényekre érkező vendégek  használhatják a külön épületben található konferencia-központ kisebb és nagyobb termeit, a hotelépületben található termeket és a 140 fő befogadására alkalmas éttermet, melyek az igényeknek megfelelően rendezhetők be. Emellett a komplexum parkos területe, valamint a fedett amfiteátrum lehetőséget biztosít kültéri programok lebonyolítására is. A legnagyobb terem 350 négyzetméteres és maximum 380 fő befogadására alkalmas. Elválasztással ezt a teret két kisebb teremre lehet bontani, az így létrejövő 130 illetve 220 négyzetméteres termek maximum 140 illetve 240 főt képesek befogadni. A termek hangosítással, projektorral, wifi elérhetőséggel felszereltek.

Egyéb közösségi színterei: két, kb. 70 négyzetméteres, 20-30 fő befogadására alkalmas szekcióterem wifi elérhetőséggel, igény szerint projektorral, tévével, flip chart táblával.

A szobák: összesen 65 darab kétágyas szobával rendelkezik. Minden szobához tartozik zuhanykabinos fürdőszoba és különálló WC. 

Ifjúsági szálláshely: három darab, egyenként 30 fő befogadására alkalmas ifjúsági szálláshely is rendelkezésre áll, osztálykirándulások, nyári táborok résztvevőinek és iskolai csoportok tagjainak.
 
•    3 darab, egyenként 30 fő elszállásolására alkalmas különálló ház vizesblokkal
•    a házakban 5 darab, egyenként is zárható szoba, részben emeletes ágyakkal
•    a földszinten 2, 6 és 8 fős, az emeleten 5 és 10 fős szobák
•    a házak saját vizesblokkjában 3 zuhanyzó, 2 különálló WC, piszoár és mosdók
•    továbbá a házak közvetlen közelében egy darab különálló vizesblokk, nemenként 5-5 zuhanyzóval, mosdóval és WC-vel