Kalandok és Álmok Szakmai Műhely

Kalandok és Álmok Szakmai Műhely

A Bárka tábor szakmai megvalósítója a Kalandok és Álmok Élménypedagógiai Szakmai Műhely. Aközel húsz éves tapasztalattal rendelkező szervezet, valódi szakmai műhelynek tekinthető a táborozás, élménypedagógia, bibliai élménypedagógia, speciális nevelési igényű gyerekek fejlesztése, erőszak-megelőzés témakörében.

Munkatársaik, trénereik a tanórán kívüli nevelés fontosságát, a szabadidő nevelő szerepének elengedhetetlen voltát, a játék pótolhatatlan fejlesztő hatását hirdetik. Ennek eszközéül az élménypedagógiát alkalmazzák, amelynek célja a komfortzónából való kizökkentés, az érzelemvezérelt tanuláshoz szükséges kihívás keresése, melyet a Bárka táborban is alkalmazunk.

https://www.kalandokesalmok.hu

UNICEF Magyarország

Az UNICEF 45 éve dolgozik Magyarországon a gyerekekért. A világ egyik legnagyobb gyerekjogi szervezetének hazai képviselőjeként az UNICEF Magyarország jelentős figyelemfelhívó, oktató és érdekérvényesítő munkát végez a gyermekjogok megismerése, tisztelete és védelme érdekében. Például Ébresztő-óraprogramjuk során gyerekek ismerkedhetnek a gyerekjogokkal egy interaktív iskolai óra keretében. A Kilátó Élményprogramjuk célja, hogy hátrányos helyzetű gyerekek kulturális- és sportélmények segítségével pszichológiailag megerősödjenek, és ellenállóbbá váljanak az élet kihívásaival szemben. A Rajtad áll a jövőd!programban hátrányos helyzetű fiataloknak biztosítanak lehetőséget az érvényesülésre.

A Bárka Tábor szakembereit gyermekvédelmi protokollal, képzéssel és szupervízióval segíti. A cél, hogy a gyerekeket hatékonyan védhessük meg az esetleges bántalmazástól, visszaélésektől. 

https://unicef.hu

UNICEF Magyarország