Bátorító üzenet a Bárka táboros gyerekeknek

Hírességek üzentek

Rúzsa Magdi, Pápai Joci, Intim Torna Illegál és Mező Misi a Magna Cum Laudéból – csak néhány név azok közül, akik vállalták, hogy karácsonyi üzenettel támogatják a Magyarországi Református Egyház Bárka táborának fiataljait.

Tavaszi veszélyhelyzet, otthontanulás, nyári bizonytalanság, elmaradt táborok és családi nyaralások, bezártság, bántalmazó légkör. A 2020-as év valamennyiünket erősen próbára tette. Mindenkinek nehéz alkalmazkodni a rendkívüli körülményekhez. A család és sokszor a szerető támogatás nélkül élő bárkás fiataloknak azonban a hiány talán még húsbavágóbb. A Magyarországi Református Egyház Bárka táborának szervezői most hírességek üzeneteivel próbálnak segíteni a gyerekeknek.

„A Magna Cum Laude zenekar énekese és dalszerzője Mező Misi és Kara Misa, az Intim Torna Illegál tagjai és dalszerzője Balázs Ádám, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi, Lovas Emília, Pápai Joci és Zámbori Soma üzenetei pár nappal a felkérés után már a postafiókomban landoltak. Hihetetlen volt látni, ahogy valamennyien együtt mozdultak a gyerekekért!” – foglalja össze Becze Orsolya, a Bárka tábor szakmai vezetője.

Rúzsa Magdi szavait idézve: „… sose add fel, mert mindig van kiút, és mindig vannak olyan emberek, akik szeretettel fogadnak és arra fognak törekedni, és azon lesznek folyamatosan, hogy Neked minél nagyobb szárnyakat adjanak. Úgy, hogy sose add fel!”

A mellettük további hírességek vállalták, hogy saját videóval támogatják az ügyet, amik Karácsonyig a Bárka tábor Facebook- és Instagram oldalára kerültek ki.

Kara Misa dalszerző egy verset is írt külön erre az alkalomra. „Misa vagyok a Magna Cum Laude zenekarból, S hogy érts Te is a szép szavakból, Ahhoz nem kell drága kincs, Hogy szívedből adj, ha másod nincs, És felhőtlen lesz majd az ég is, Amúgy református vagyok én is, Arcomon nincs méretes könny, A zsebemben az énekeskönyv, S nem száll Rád a vírus átka, Mert jövőre is vár a Bárka.” (Kara Misa)

 A gyerekek a bátorító videókat a Bárka Facebook-oldalán nézhetik meg.

 

 

2020.12.28.

További hírek
Meghosszabbítottuk a jelentkezést a Bárka tábor 2022-es turnusaira
2022.02.22.

Rengetegen jelentkeztek az idei Bárka táborba, de van még néhány turnus, ahol nem teljes a legénység. Jelentkezz! 

Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba
2022.02.02.

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2022-ben is!
2022.01.14.

Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést kínálunk ismételten, immár 2022 nyarára: oktatókat keresünk gyerektáborainkba élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért levezetésére. 

Jelentkezz egészségőrnek a 2022-es Bárka táborokba!
2022.01.14.

Oktass, nyaralj és szerezz élményeket idén a Bárka táborban! Egészségőröket keresünk, akik rövidebb és hosszabb foglalkozások keretein belül fejlesztjik a gyerekek egészségtudatosságát.

Halászokat keres a 2022-es Bárka tábor
2022.01.14.

Szívesen kilépnél a megszokott keretekből? Elkötelezett vagy a nehézsorsú gyermekek megszólítása iránt? Szívesen kipróbálnál valami egészen újat? Esetleg nyári szolgálatot keresel?

Jelentkezz önkéntesnek a 2022-es Bárka táborba!
2022.01.14.

Szeretnél nyomot hagyni a világban? Szeretnél álmokat valóra váltani? Szeretnél egy elhivatott közösségbe tartozni? Szeretnél a segítőnk lenni? Ha ezekre a kérdésekre „igen” a válaszod, csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka tábor programjához!

Bemutatkozott a Bárka film, ami már megtekinthető online
2021.09.30.

2021. szeptember 25-én este bemutatkozott a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről készült rövidfilm, ami ingyeneses megtekinthető online. 

Ismerd meg a Bárka missziót! - online filmbemutató
2021.08.23.

Rövidfilm készült a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről, amelynek online bemutatója 2021. szeptember 25-én lesz.

Ugrás a hírekre