Bátorító üzenet a Bárka táboros gyerekeknek

Hírességek üzentek

Rúzsa Magdi, Pápai Joci, Intim Torna Illegál és Mező Misi a Magna Cum Laudéból – csak néhány név azok közül, akik vállalták, hogy karácsonyi üzenettel támogatják a Magyarországi Református Egyház Bárka táborának fiataljait.

Tavaszi veszélyhelyzet, otthontanulás, nyári bizonytalanság, elmaradt táborok és családi nyaralások, bezártság, bántalmazó légkör. A 2020-as év valamennyiünket erősen próbára tette. Mindenkinek nehéz alkalmazkodni a rendkívüli körülményekhez. A család és sokszor a szerető támogatás nélkül élő bárkás fiataloknak azonban a hiány talán még húsbavágóbb. A Magyarországi Református Egyház Bárka táborának szervezői most hírességek üzeneteivel próbálnak segíteni a gyerekeknek.

„A Magna Cum Laude zenekar énekese és dalszerzője Mező Misi és Kara Misa, az Intim Torna Illegál tagjai és dalszerzője Balázs Ádám, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi, Lovas Emília, Pápai Joci és Zámbori Soma üzenetei pár nappal a felkérés után már a postafiókomban landoltak. Hihetetlen volt látni, ahogy valamennyien együtt mozdultak a gyerekekért!” – foglalja össze Becze Orsolya, a Bárka tábor szakmai vezetője.

Rúzsa Magdi szavait idézve: „… sose add fel, mert mindig van kiút, és mindig vannak olyan emberek, akik szeretettel fogadnak és arra fognak törekedni, és azon lesznek folyamatosan, hogy Neked minél nagyobb szárnyakat adjanak. Úgy, hogy sose add fel!”

A mellettük további hírességek vállalták, hogy saját videóval támogatják az ügyet, amik Karácsonyig a Bárka tábor Facebook- és Instagram oldalára kerültek ki.

Kara Misa dalszerző egy verset is írt külön erre az alkalomra. „Misa vagyok a Magna Cum Laude zenekarból, S hogy érts Te is a szép szavakból, Ahhoz nem kell drága kincs, Hogy szívedből adj, ha másod nincs, És felhőtlen lesz majd az ég is, Amúgy református vagyok én is, Arcomon nincs méretes könny, A zsebemben az énekeskönyv, S nem száll Rád a vírus átka, Mert jövőre is vár a Bárka.” (Kara Misa)

 A gyerekek a bátorító videókat a Bárka Facebook-oldalán nézhetik meg.

 

 

2020.12.28.

További hírek
2023. nyarán az I. és II. turnusban készült tábori filmek és videók
2023.09.24.

I. turnus: DunaTv-Létige magazin nálunk forgatott riportja

II. turnus: Kisfilmünk a sajtónapon Szalai Ádámmal.

A videók a szövegre kattintva nyílnak meg. 

Köszönjünk a sok munkát a stábtagoknak!

Jelentkezés a Bárka Tábor VÁRÓLISTÁJÁRA
2023.06.05.

Ha idén lemaradtál a jelentkezésről vagy van olyan ismerősöd, aki későn kapott észbe, hogy mégis szeretne jönni a Bárka táborba itt a lehetősége, hogy megtegye. Megnyitottuk a Bárka tábor várólistáját.

Elindult a Bárka Tábor lelki egészségfejlesztési kampánya!
2023.05.23.

Feldolgozás, kreativitás, megküzdés

Dorogi Peti, az Intim Torna Illegál énekese így gondolkodik ezekről:

Kattints a videóra és nézd meg te is! 

Elindult a Bárka Tábor lelki egészségfejleszési kampánya!
2023.05.23.

Legújabb részében Zoltán Bettina volt élsportoló, a Ferencváros volt focistája, a Bárka tábor jelenlegi "halásza" mesél hitéről.

Kattints a videóra és nézd meg te is! 

Várunk titeket idén nyáron is a Bárkába!
2023.03.20.

A Magyarországi Református Egyház a Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

 

Információ intézményeknek Bárka tábor 2023-as turnusairól
2023.02.22.

I. turnus  2023. augusztus 14-19.

II. turnus  2023. augusztus 21-26.

Református esélyteremtő tábor Balatonfenyvesen élménypedagógiával.

Jelenlegi turnusaink a Magyarországi Református Egyház támogatásából valósulnak meg.

Az előjelentkezési felület 2023. márciusban nyílik meg, kérjük figyelje friss híreinket!

Elindult a táboroztatók jelentkezése a Bárka tábor 2023-as turnusaiba!
2023.02.13.

Csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka Tábor programjához!

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…"

(Máté evangéliuma 11,28).

Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba
2022.02.02.

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Ugrás a hírekre