Bemutatkozott a Bárka tábor dokumentumfilmjének előzetese

Elindult az adománygyűjtési akció is

A Magyarországi Református Egyház Bárka tábora nyaranta nyolc turnusban 1500 nehéz körülmények között élő gyermeket táboroztat ingyen.

Ahhoz, hogy ez továbbra is sikerülhessen, minden támogatásra szükségünk van – erre és a tábor céljaira is szeretnék felhívni a figyelmet adventi kampányunkkal, valamint készülő dokumentumfilmünkkel.

A 2021 tavaszán debütáló filmmel szeretnénk közelebb hozni a Bárka tábor célkitűzéseit és történeteit az érdeklődők számára, emellett bemutatni, hogy a programsorozatban immár három éve minden nyáron több mint 1500 gyermek táborozik ingyen – köztük olyan gyermekek is, akik a szegénység, megkülönböztetés, bántalmazás, vagy egyéb krízishelyzet miatt jelentős hátrányt szenvednek mindennapjaikban. A tábor hangsúlyt fektet az egyéni és szociális kompetenciafejlesztésre, ahol élménypedagógiai eszközök segítségével szeretnénk erősíteni a gyerekeket és megoldásokat adni a kezükbe a hátrányos helyzetük okozta negatív következmények leküzdésére. Ez a tábor nem a nehézségekről, a kudarcokról szól, sokkal inkább arról, hogy a hétköznapokba visszatérve hogyan lehet biztonságot találni egy bizonytalan világban, hogy minden gyermek értékes és szerethető.

Ahhoz azonban, hogy minden nyáron nyolc turnusban valóban sikerüljön 1500 gyermeket táboroztatni, anyagi segítségre van szükség. A Bárka tábor csapata a nyáron indult közösségi adománygyűjtés keretében olyan partnereket keres, akik szívesen támogatnák táborozókat, egyetértenek a Bárka célkitűzéseivel és komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást.

A pénzügyi segítség mellett természetbeni, kommunikációs és önkéntes támogatásokkal, különböző szolgáltatások felajánlásával egyaránt segíthető a Bárka munkája. A havi rendszeres támogatásoknak köszönhetően a Bárka tábor munkája tervezhetővé és kiszámíthatóvá válik. A felajánlók nem csupán a rászoruló gyermekek ügyét támogatják, hanem értéket is teremtenek: szélesebb körben is felhívják a figyelmet a hátrányos helyzetű fiatalok iránti felelősségvállalásra.

Csatlakozz a Bárka Tábor Támogató Programjához, és segítsd a küzdelmet a nehézsorsú gyermekek fejlődéséért és jól-létéért!

Támogass minket, hogy jövőre újra vízre szállhassunk!

Számlaszámunk: 10702019-19024048-56200007 (CIB)

 

2020.12.07.

További hírek
Szigorú járványügyi intézkedések a 2021-es Bárka táborokban
2021.06.03.

A Bárka tábor egy több napos és intenzív együttlét, ezért sok szülőben felmerül a kérdés, hogy biztonságosak lesznek-e a táborok? Felelősen engedheti-e el a táborba gyerekét?

Mentős gyerekek táboroztatásával segít a Bárka tábor
2021.06.02.

Ingyen nyaralhatnak a Bárka táborban az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók gyermekei. Így szeretnék megköszöni a járványhelyzetben fáradhatatlanul helytállók munkáját.

Meghosszabbítottuk az önkéntesek és a halászok jelentkezési határidejét
2021.03.01.

Bár első körben 2021. február 28-án lejárt a jelentkezési határidő az önkénteseknek és a halászoknak, meghosszabbítottuk a jelentkezés határidejét. 

Halászokat keres a 2021-es Bárka tábor
2021.02.05.

Téged várunk, ha szeretsz táborozni, szívesen hirdetnéd az Evangéliumot egyszerre 180 gyermeknek, szeretsz csapatban dolgozni, új utakat felfedezni, és érdekel az élménypedagógia világa!

Elindult az intézményi jelentkezés a 2021-es Bárka táborba
2021.02.01.

A Magyarországi Református Egyház esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Jelentkezz önkéntesnek a 2021-es Bárka táborba!
2021.01.20.

Ha szeretnél nehéz sorsú gyerekeken segíteni, ha szeretsz játszani, nevetni, álmokat valóra váltani, akkor jelentkezz önkéntesnek a Bárka tábor 2021-es nyári táboraiba! 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2021-ben is!
2021.01.20.

Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért felelős animátornak keres jelentkezőket a Bárka tábor 2021-es turnusaihoz.  

Bátorító üzenet a Bárka táboros gyerekeknek
2020.12.28.

Rúzsa Magdi, Pápai Joci, Intim Torna Illegál és Mező Misi a Magna Cum Laudéból – csak néhány név azok közül, akik vállalták, hogy karácsonyi üzenettel támogatják a Magyarországi Református Egyház Bárka táborának fiataljait.

Ugrás a hírekre