Bemutatkozott a Bárka tábor dokumentumfilmjének előzetese

Elindult az adománygyűjtési akció is

A Magyarországi Református Egyház Bárka tábora nyaranta nyolc turnusban 1500 nehéz körülmények között élő gyermeket táboroztat ingyen.

Ahhoz, hogy ez továbbra is sikerülhessen, minden támogatásra szükségünk van – erre és a tábor céljaira is szeretnék felhívni a figyelmet adventi kampányunkkal, valamint készülő dokumentumfilmünkkel.

A 2021 tavaszán debütáló filmmel szeretnénk közelebb hozni a Bárka tábor célkitűzéseit és történeteit az érdeklődők számára, emellett bemutatni, hogy a programsorozatban immár három éve minden nyáron több mint 1500 gyermek táborozik ingyen – köztük olyan gyermekek is, akik a szegénység, megkülönböztetés, bántalmazás, vagy egyéb krízishelyzet miatt jelentős hátrányt szenvednek mindennapjaikban. A tábor hangsúlyt fektet az egyéni és szociális kompetenciafejlesztésre, ahol élménypedagógiai eszközök segítségével szeretnénk erősíteni a gyerekeket és megoldásokat adni a kezükbe a hátrányos helyzetük okozta negatív következmények leküzdésére. Ez a tábor nem a nehézségekről, a kudarcokról szól, sokkal inkább arról, hogy a hétköznapokba visszatérve hogyan lehet biztonságot találni egy bizonytalan világban, hogy minden gyermek értékes és szerethető.

Ahhoz azonban, hogy minden nyáron nyolc turnusban valóban sikerüljön 1500 gyermeket táboroztatni, anyagi segítségre van szükség. A Bárka tábor csapata a nyáron indult közösségi adománygyűjtés keretében olyan partnereket keres, akik szívesen támogatnák táborozókat, egyetértenek a Bárka célkitűzéseivel és komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást.

A pénzügyi segítség mellett természetbeni, kommunikációs és önkéntes támogatásokkal, különböző szolgáltatások felajánlásával egyaránt segíthető a Bárka munkája. A havi rendszeres támogatásoknak köszönhetően a Bárka tábor munkája tervezhetővé és kiszámíthatóvá válik. A felajánlók nem csupán a rászoruló gyermekek ügyét támogatják, hanem értéket is teremtenek: szélesebb körben is felhívják a figyelmet a hátrányos helyzetű fiatalok iránti felelősségvállalásra.

Csatlakozz a Bárka Tábor Támogató Programjához, és segítsd a küzdelmet a nehézsorsú gyermekek fejlődéséért és jól-létéért!

Támogass minket, hogy jövőre újra vízre szállhassunk!

Számlaszámunk: 10702019-19024048-56200007 (CIB)

 

2020.12.07.

További hírek
Meghosszabbítottuk a jelentkezést a Bárka tábor 2022-es turnusaira
2022.02.22.

Rengetegen jelentkeztek az idei Bárka táborba, de van még néhány turnus, ahol nem teljes a legénység. Jelentkezz! 

Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba
2022.02.02.

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2022-ben is!
2022.01.14.

Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést kínálunk ismételten, immár 2022 nyarára: oktatókat keresünk gyerektáborainkba élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért levezetésére. 

Jelentkezz egészségőrnek a 2022-es Bárka táborokba!
2022.01.14.

Oktass, nyaralj és szerezz élményeket idén a Bárka táborban! Egészségőröket keresünk, akik rövidebb és hosszabb foglalkozások keretein belül fejlesztjik a gyerekek egészségtudatosságát.

Halászokat keres a 2022-es Bárka tábor
2022.01.14.

Szívesen kilépnél a megszokott keretekből? Elkötelezett vagy a nehézsorsú gyermekek megszólítása iránt? Szívesen kipróbálnál valami egészen újat? Esetleg nyári szolgálatot keresel?

Jelentkezz önkéntesnek a 2022-es Bárka táborba!
2022.01.14.

Szeretnél nyomot hagyni a világban? Szeretnél álmokat valóra váltani? Szeretnél egy elhivatott közösségbe tartozni? Szeretnél a segítőnk lenni? Ha ezekre a kérdésekre „igen” a válaszod, csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka tábor programjához!

Bemutatkozott a Bárka film, ami már megtekinthető online
2021.09.30.

2021. szeptember 25-én este bemutatkozott a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről készült rövidfilm, ami ingyeneses megtekinthető online. 

Ismerd meg a Bárka missziót! - online filmbemutató
2021.08.23.

Rövidfilm készült a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről, amelynek online bemutatója 2021. szeptember 25-én lesz.

Ugrás a hírekre