Bemutatkozott a Bárka tábor dokumentumfilmjének előzetese

Elindult az adománygyűjtési akció is

A Magyarországi Református Egyház Bárka tábora nyaranta nyolc turnusban 1500 nehéz körülmények között élő gyermeket táboroztat ingyen.

Ahhoz, hogy ez továbbra is sikerülhessen, minden támogatásra szükségünk van – erre és a tábor céljaira is szeretnék felhívni a figyelmet adventi kampányunkkal, valamint készülő dokumentumfilmünkkel.

A 2021 tavaszán debütáló filmmel szeretnénk közelebb hozni a Bárka tábor célkitűzéseit és történeteit az érdeklődők számára, emellett bemutatni, hogy a programsorozatban immár három éve minden nyáron több mint 1500 gyermek táborozik ingyen – köztük olyan gyermekek is, akik a szegénység, megkülönböztetés, bántalmazás, vagy egyéb krízishelyzet miatt jelentős hátrányt szenvednek mindennapjaikban. A tábor hangsúlyt fektet az egyéni és szociális kompetenciafejlesztésre, ahol élménypedagógiai eszközök segítségével szeretnénk erősíteni a gyerekeket és megoldásokat adni a kezükbe a hátrányos helyzetük okozta negatív következmények leküzdésére. Ez a tábor nem a nehézségekről, a kudarcokról szól, sokkal inkább arról, hogy a hétköznapokba visszatérve hogyan lehet biztonságot találni egy bizonytalan világban, hogy minden gyermek értékes és szerethető.

Ahhoz azonban, hogy minden nyáron nyolc turnusban valóban sikerüljön 1500 gyermeket táboroztatni, anyagi segítségre van szükség. A Bárka tábor csapata a nyáron indult közösségi adománygyűjtés keretében olyan partnereket keres, akik szívesen támogatnák táborozókat, egyetértenek a Bárka célkitűzéseivel és komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást.

A pénzügyi segítség mellett természetbeni, kommunikációs és önkéntes támogatásokkal, különböző szolgáltatások felajánlásával egyaránt segíthető a Bárka munkája. A havi rendszeres támogatásoknak köszönhetően a Bárka tábor munkája tervezhetővé és kiszámíthatóvá válik. A felajánlók nem csupán a rászoruló gyermekek ügyét támogatják, hanem értéket is teremtenek: szélesebb körben is felhívják a figyelmet a hátrányos helyzetű fiatalok iránti felelősségvállalásra.

Csatlakozz a Bárka Tábor Támogató Programjához, és segítsd a küzdelmet a nehézsorsú gyermekek fejlődéséért és jól-létéért!

Támogass minket, hogy jövőre újra vízre szállhassunk!

Számlaszámunk: 10702019-19024048-56200007 (CIB)

 

2020.12.07.

További hírek
2023. nyarán az I. és II. turnusban készült tábori filmek és videók
2023.09.24.

I. turnus: DunaTv-Létige magazin nálunk forgatott riportja

II. turnus: Kisfilmünk a sajtónapon Szalai Ádámmal.

A videók a szövegre kattintva nyílnak meg. 

Köszönjünk a sok munkát a stábtagoknak!

Jelentkezés a Bárka Tábor VÁRÓLISTÁJÁRA
2023.06.05.

Ha idén lemaradtál a jelentkezésről vagy van olyan ismerősöd, aki későn kapott észbe, hogy mégis szeretne jönni a Bárka táborba itt a lehetősége, hogy megtegye. Megnyitottuk a Bárka tábor várólistáját.

Elindult a Bárka Tábor lelki egészségfejlesztési kampánya!
2023.05.23.

Feldolgozás, kreativitás, megküzdés

Dorogi Peti, az Intim Torna Illegál énekese így gondolkodik ezekről:

Kattints a videóra és nézd meg te is! 

Elindult a Bárka Tábor lelki egészségfejleszési kampánya!
2023.05.23.

Legújabb részében Zoltán Bettina volt élsportoló, a Ferencváros volt focistája, a Bárka tábor jelenlegi "halásza" mesél hitéről.

Kattints a videóra és nézd meg te is! 

Várunk titeket idén nyáron is a Bárkába!
2023.03.20.

A Magyarországi Református Egyház a Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

 

Információ intézményeknek Bárka tábor 2023-as turnusairól
2023.02.22.

I. turnus  2023. augusztus 14-19.

II. turnus  2023. augusztus 21-26.

Református esélyteremtő tábor Balatonfenyvesen élménypedagógiával.

Jelenlegi turnusaink a Magyarországi Református Egyház támogatásából valósulnak meg.

Az előjelentkezési felület 2023. márciusban nyílik meg, kérjük figyelje friss híreinket!

Elindult a táboroztatók jelentkezése a Bárka tábor 2023-as turnusaiba!
2023.02.13.

Csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka Tábor programjához!

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…"

(Máté evangéliuma 11,28).

Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba
2022.02.02.

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Ugrás a hírekre