Elindult az intézményi jelentkezés a 2021-es Bárka táborba

Töltsük együtt a nyarat!

A Magyarországi Református Egyház esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

A program fő célja a gyermekek esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, a gyermekek egészséges életmódjának kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése élménypedagógiai alapú programok megvalósításával. Ehhez a helyszínt a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő nyújtja, ahol gazdag programkínálat és felejthetetlen élmény várja az 1-11. évfolyamos tanulókat. 

A táborba 2021. május 31. és 2021. szeptember 18. között, összesen nyolc héten keresztül, 6 napos (6 nap, 5 éjszaka) turnusokban várjuk az ország kevésbé fejlett régióiból érkező, jellemzően a református fenntartású köznevelési-, tanoda- és nevelőszülői hálózatban nevelkedő és tanuló gyermekeket. 

A választható turnusidőpontokkal és annak korcsoportos összetételével kapcsolatban a következő táblázat ad eligazítást:

Turnus Időpont Helyszín Életkor
1. turnus 2021. május 31-június 5. Balatonfenyves 1-8. évfolyam
2. turnus 2021. június 7-12.     Balatonfenyves 1-8. évfolyam
3. turnus 2021. július 7-12. Balatonfenyves 1-6. évfolyam
4. turnus 2021. augusztus 9-14. Balatonfenyves 7-11. évfolyam
5. turnus 2021. augusztus 15-20. Balatonfenyves 4-10. évfolyam
6. turnus 2021. augusztus 21-26. Balatonfenyves 1-8. évfolyam
7. turnus 2021. augusztus 26-31. Balatonfenyves 1-6. évfolyam
8. turnus 2021. szeptember 13-18. Balatonfenyves 1-8. évfolyam

 

Résztvevők maximális létszáma
Turnusonként legfeljebb 190 gyermeknek és az adott intézményből/egyházközségből jelentkező gyerekszámtól függő létszámú kísérőnek tudunk elhelyezést biztosítani. A sajátos nevelési igényű, vagy fogyatékkal élő gyermekek esetében egyedi elbírálás alapján történik a kísérők számának meghatározása.

Általános jelentkezési feltételek:
- A nyári iskolai szünidő ideje alatt szervezett turnusainkba egy intézmény legfeljebb 40 fős csoporttal jelentkezhet. A tanév első és utolsó heteiben szervezett turnusainkba erdei iskolai program keretében nagyobb létszámú tanulói csoportokat is tudunk fogadni az egyes intézményekből. Mind a szünidői, mind a szünidőn kívüli turnusokban a minimális jelentkezési létszám intézményenként 15 fő.
- Csoportonként a táborba jelentkező gyermekek legalább 30%-a a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a fogyatékossággal élő gyermekek közül kerüljön ki, amelynek fennállását hatályos dokumentumokkal szükséges igazolni.
- Az intézmény vállalja, hogy minden 15 gyerekre 1 felnőtt (18 év feletti) kísérőt biztosít.
- A jelentkezéssel az intézmény egyidejűleg vállalja a jelentkezések koordinálását és összefogását, valamint a gyermekek táborra való felkészítését. A jelentkezéssel az intézmény azt is vállalja, hogy az általa megbízott kísérő a tábor ideje alatt segíti a gyermekek tábori programokon való részvételét és együttműködik a tábor vezetésével.
- A jelentkezésnél előnyt élveznek a Magyarországi Református Egyház azon intézményei és tanodái, amelyek 2017-ben nyilatkoztak arról, hogy részt kívánnak venni a programban. 

A jelentkezés menete:
1. A részvételi szándékról szóló előzetes regisztráció, amely a Bárka tábor Regisztrációs felületén található elektronikus előregisztrációs adatlap kitöltésével lehetséges. A felület a http://barkajelentkezes.reformatus.hu/ weboldalon érhető el. 
2. Ezt követően adunk visszajelzést a választott turnusra történő jelentkezésről. Figyelem! Mivel korlátozott, hogy egy turnus hány főt tud fogadni, így előfordulhat túljelentkezés. Minden ilyen esetet igyekszünk rugalmasan kezelni és alternatív megoldást kínálni. 
3. A résztvevő gyermekek regisztrációja a tábor Regisztrációs felületén, amely magába foglalja a jelentkezési dokumentáció kitöltését, illetve a csatolandó dokumentumok szkennelt formában történő feltöltését.

A jelentkezés csak és kizárólag mindhárom rész megadott határidőre való hiánytalan teljesítése esetén érvényes. Az ebből fakadó hiányok, határidőn túli teljesítések miatt felelősséget nem tudunk vállalni. 
A jelentkezés első lépéseként, kérjük, hogy a Bárka tábor Regisztrációs felületén található elelektronikus előregisztrációs adatlap kitöltésével jelezzék felénk részvételi szándékukat legkésőbb 2021. február 28-ig. A Regisztrációs felület jelen Felhívás kiküldését követően érhető el. 

A jelentkezés elbírálására 2021. március 12-ig kerül sor. Az elbírálást követően az intézmények a Regisztrációs felületen rögzített e-mail címre kapnak értesítést a jelentkezés eredményéről, legkésőbb 2021. március 12-ig.

Ezt követően az intézmények részvételi szándékukat a tábor Regisztrációs felületén a jelentkezési dokumentáció hiánytalan kitöltésével és visszaküldésével erősíthetik meg. 

További információ a +3630 575 2254-es telefonszámon kérhető munkanapokon 9:00-tól 16:00-ig, valamint az sdg.palyazat@reformatus.hu email címen.
 

2021.02.01.

További hírek
Szigorú járványügyi intézkedések a 2021-es Bárka táborokban
2021.06.03.

A Bárka tábor egy több napos és intenzív együttlét, ezért sok szülőben felmerül a kérdés, hogy biztonságosak lesznek-e a táborok? Felelősen engedheti-e el a táborba gyerekét?

Mentős gyerekek táboroztatásával segít a Bárka tábor
2021.06.02.

Ingyen nyaralhatnak a Bárka táborban az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók gyermekei. Így szeretnék megköszöni a járványhelyzetben fáradhatatlanul helytállók munkáját.

Meghosszabbítottuk az önkéntesek és a halászok jelentkezési határidejét
2021.03.01.

Bár első körben 2021. február 28-án lejárt a jelentkezési határidő az önkénteseknek és a halászoknak, meghosszabbítottuk a jelentkezés határidejét. 

Halászokat keres a 2021-es Bárka tábor
2021.02.05.

Téged várunk, ha szeretsz táborozni, szívesen hirdetnéd az Evangéliumot egyszerre 180 gyermeknek, szeretsz csapatban dolgozni, új utakat felfedezni, és érdekel az élménypedagógia világa!

Elindult az intézményi jelentkezés a 2021-es Bárka táborba
2021.02.01.

A Magyarországi Református Egyház esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Jelentkezz önkéntesnek a 2021-es Bárka táborba!
2021.01.20.

Ha szeretnél nehéz sorsú gyerekeken segíteni, ha szeretsz játszani, nevetni, álmokat valóra váltani, akkor jelentkezz önkéntesnek a Bárka tábor 2021-es nyári táboraiba! 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2021-ben is!
2021.01.20.

Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért felelős animátornak keres jelentkezőket a Bárka tábor 2021-es turnusaihoz.  

Bátorító üzenet a Bárka táboros gyerekeknek
2020.12.28.

Rúzsa Magdi, Pápai Joci, Intim Torna Illegál és Mező Misi a Magna Cum Laudéból – csak néhány név azok közül, akik vállalták, hogy karácsonyi üzenettel támogatják a Magyarországi Református Egyház Bárka táborának fiataljait.

Ugrás a hírekre