Elindult a Bárka tábor közösségi finanszírozása

2020-tól már magánemberek, vállalkozások is támogathatják a tábort

Elindult a Bárka tábor közösségi finanszírozása, amit 2020-tól már magánemberek és vállalkozások is támogathathatnak. 


Évente több, mint 1500 gyermeket táboroztat a Balaton partján a Magyarországi Református Egyház. A nagyszabású esélyteremtési program 2018-ban indult, 2021-ig összesen közel 7000 gyermek táborozhat teljesen ingyenesen a Balaton partján.  A Bárka tábor indulását egy Európai Uniós támogatás alapozta meg, de ennek összege csak 2021-ig fedezi a felmerülő költségeket. A meglévő tábori túljelentkezésekből, a kapott visszajelzések és szakmai eredménye alapján nem kérdés, hogy hosszú távon is folytatnunk kell a programot.

A Bárka tábort 2020-tól már magánszemélyek és vállalatok is támogathatják. A Bárka csapat nagyon sokrétű együttműködést ajánl a potenciális támogatók, a partnerek számára. Legfontosabb cél a biztos anyagi háttér megteremtése, de mind a szakmai, mind a kommunikációs területen van lehetőség a közös munkára.  

A táborok folyamatos megszervezéséhez tervezhető és átlátható források biztosítása szükséges. A hátrányos helyzetű gyerekek támogatása közhasznú tevékenység, így a felajánlott támogatás adóalap csökkentő tételként szerepelhet a felajánló könyvelésében.
A célok eléréséhez a legkisebb támogatás is számít: akár egy gyerek vagy egy csoport költségeinek részfinanszírozása is sokat jelenthet.  Különösen hangsúlyos ez, hiszen a résztvevők érkezek tanodákból, vagy a nevelőszülői hálózattól, ahol a családjuktól elszakadt gyerekekkel foglalkoznak nevelőszülőink. 

Az intézmények az ország egész területén megtalálhatók, nagyon sok gyermeket tud fogadni a tábor az ország perifériás területeiről, akik akár több száz kilométerre élnek a balatoni helyszíntől. 

Amennyiben Ön is támogatná a Bárka tábort, így megteheti:    
http://barkatabor.netkorzo.com/tamogass 

2020.08.10.

További hírek
Szigorú járványügyi intézkedések a 2021-es Bárka táborokban
2021.06.03.

A Bárka tábor egy több napos és intenzív együttlét, ezért sok szülőben felmerül a kérdés, hogy biztonságosak lesznek-e a táborok? Felelősen engedheti-e el a táborba gyerekét?

Mentős gyerekek táboroztatásával segít a Bárka tábor
2021.06.02.

Ingyen nyaralhatnak a Bárka táborban az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók gyermekei. Így szeretnék megköszöni a járványhelyzetben fáradhatatlanul helytállók munkáját.

Meghosszabbítottuk az önkéntesek és a halászok jelentkezési határidejét
2021.03.01.

Bár első körben 2021. február 28-án lejárt a jelentkezési határidő az önkénteseknek és a halászoknak, meghosszabbítottuk a jelentkezés határidejét. 

Halászokat keres a 2021-es Bárka tábor
2021.02.05.

Téged várunk, ha szeretsz táborozni, szívesen hirdetnéd az Evangéliumot egyszerre 180 gyermeknek, szeretsz csapatban dolgozni, új utakat felfedezni, és érdekel az élménypedagógia világa!

Elindult az intézményi jelentkezés a 2021-es Bárka táborba
2021.02.01.

A Magyarországi Református Egyház esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Jelentkezz önkéntesnek a 2021-es Bárka táborba!
2021.01.20.

Ha szeretnél nehéz sorsú gyerekeken segíteni, ha szeretsz játszani, nevetni, álmokat valóra váltani, akkor jelentkezz önkéntesnek a Bárka tábor 2021-es nyári táboraiba! 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2021-ben is!
2021.01.20.

Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért felelős animátornak keres jelentkezőket a Bárka tábor 2021-es turnusaihoz.  

Bátorító üzenet a Bárka táboros gyerekeknek
2020.12.28.

Rúzsa Magdi, Pápai Joci, Intim Torna Illegál és Mező Misi a Magna Cum Laudéból – csak néhány név azok közül, akik vállalták, hogy karácsonyi üzenettel támogatják a Magyarországi Református Egyház Bárka táborának fiataljait.

Ugrás a hírekre