Elindult a Bárka tábor közösségi finanszírozása

2020-tól már magánemberek, vállalkozások is támogathatják a tábort

Elindult a Bárka tábor közösségi finanszírozása, amit 2020-tól már magánemberek és vállalkozások is támogathathatnak. 


Évente több, mint 1500 gyermeket táboroztat a Balaton partján a Magyarországi Református Egyház. A nagyszabású esélyteremtési program 2018-ban indult, 2021-ig összesen közel 7000 gyermek táborozhat teljesen ingyenesen a Balaton partján.  A Bárka tábor indulását egy Európai Uniós támogatás alapozta meg, de ennek összege csak 2021-ig fedezi a felmerülő költségeket. A meglévő tábori túljelentkezésekből, a kapott visszajelzések és szakmai eredménye alapján nem kérdés, hogy hosszú távon is folytatnunk kell a programot.

A Bárka tábort 2020-tól már magánszemélyek és vállalatok is támogathatják. A Bárka csapat nagyon sokrétű együttműködést ajánl a potenciális támogatók, a partnerek számára. Legfontosabb cél a biztos anyagi háttér megteremtése, de mind a szakmai, mind a kommunikációs területen van lehetőség a közös munkára.  

A táborok folyamatos megszervezéséhez tervezhető és átlátható források biztosítása szükséges. A hátrányos helyzetű gyerekek támogatása közhasznú tevékenység, így a felajánlott támogatás adóalap csökkentő tételként szerepelhet a felajánló könyvelésében.
A célok eléréséhez a legkisebb támogatás is számít: akár egy gyerek vagy egy csoport költségeinek részfinanszírozása is sokat jelenthet.  Különösen hangsúlyos ez, hiszen a résztvevők érkezek tanodákból, vagy a nevelőszülői hálózattól, ahol a családjuktól elszakadt gyerekekkel foglalkoznak nevelőszülőink. 

Az intézmények az ország egész területén megtalálhatók, nagyon sok gyermeket tud fogadni a tábor az ország perifériás területeiről, akik akár több száz kilométerre élnek a balatoni helyszíntől. 

Amennyiben Ön is támogatná a Bárka tábort, így megteheti:    
http://barkatabor.netkorzo.com/tamogass 

2020.08.10.

További hírek
Meghosszabbítottuk a jelentkezést a Bárka tábor 2022-es turnusaira
2022.02.22.

Rengetegen jelentkeztek az idei Bárka táborba, de van még néhány turnus, ahol nem teljes a legénység. Jelentkezz! 

Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba
2022.02.02.

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2022-ben is!
2022.01.14.

Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést kínálunk ismételten, immár 2022 nyarára: oktatókat keresünk gyerektáborainkba élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért levezetésére. 

Jelentkezz egészségőrnek a 2022-es Bárka táborokba!
2022.01.14.

Oktass, nyaralj és szerezz élményeket idén a Bárka táborban! Egészségőröket keresünk, akik rövidebb és hosszabb foglalkozások keretein belül fejlesztjik a gyerekek egészségtudatosságát.

Halászokat keres a 2022-es Bárka tábor
2022.01.14.

Szívesen kilépnél a megszokott keretekből? Elkötelezett vagy a nehézsorsú gyermekek megszólítása iránt? Szívesen kipróbálnál valami egészen újat? Esetleg nyári szolgálatot keresel?

Jelentkezz önkéntesnek a 2022-es Bárka táborba!
2022.01.14.

Szeretnél nyomot hagyni a világban? Szeretnél álmokat valóra váltani? Szeretnél egy elhivatott közösségbe tartozni? Szeretnél a segítőnk lenni? Ha ezekre a kérdésekre „igen” a válaszod, csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka tábor programjához!

Bemutatkozott a Bárka film, ami már megtekinthető online
2021.09.30.

2021. szeptember 25-én este bemutatkozott a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről készült rövidfilm, ami ingyeneses megtekinthető online. 

Ismerd meg a Bárka missziót! - online filmbemutató
2021.08.23.

Rövidfilm készült a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről, amelynek online bemutatója 2021. szeptember 25-én lesz.

Ugrás a hírekre