2020 is a Bárka tábor éve!

5 turnusban, közel 1000 fiatal vehet részt

Alapos mérlegelés után, szigorú szabályok és elővigyázatosság mellett, de 2020-ban is indulhat a Bárka tábor, melynek keretében 5 turnusban, közel 1000 fiatal vehet részt az élménypedagógiai és hitéleti programokon.


A tavaszi járványügyi intézkedések miatt, az idén hároméves Bárka a megszokottnál kicsit később, augusztus 3-án indul Balatonfenyvesen. A nehéz helyzet egyáltalán nem szegte kedvét a csapatnak. Mind az önkéntesek, mind az intézmények nagy számban jelentkeztek, ami nem is meglepő: a karantén időszakot követően a szokásosnál is nagyobb szükség van a közösségben megvalósuló esélyteremtő programokra. A bentlakásos táborba hátrányos helyzetű, illetve nevelőszülői gondoskodásban élő gyermekek is érkeznek.  Számukra a tavaszi időszak komoly kihívásokat jelentett, az online tanulás, a közösségi programok elmaradása tovább nehezíti a helyzetüket, a fejlődésüket. A Bárka tud segíteni az egyéni kompetenciák fejlesztésében, de jelen helyzetben sokkal fontosabb, hogy közösségi élmény nyújt, találkozási lehetőséget biztosít és erősíti a pozitív gondolkodást, a motivációt.

A Bárka munkatársai, a szakemberek folyamatosan figyelik az aktuális járványügyi intézkedéseket és lépéseket tesznek a szabályozások betartására. A tábor korábban is biztonságos környezetet teremtett, figyelt a gyermekek egészségére, de a jelen intézkedések további garanciát jelentenek a programok sikeres lebonyolításra. 

2020.08.10.

További hírek
Szigorú járványügyi intézkedések a 2021-es Bárka táborokban
2021.06.03.

A Bárka tábor egy több napos és intenzív együttlét, ezért sok szülőben felmerül a kérdés, hogy biztonságosak lesznek-e a táborok? Felelősen engedheti-e el a táborba gyerekét?

Mentős gyerekek táboroztatásával segít a Bárka tábor
2021.06.02.

Ingyen nyaralhatnak a Bárka táborban az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók gyermekei. Így szeretnék megköszöni a járványhelyzetben fáradhatatlanul helytállók munkáját.

Meghosszabbítottuk az önkéntesek és a halászok jelentkezési határidejét
2021.03.01.

Bár első körben 2021. február 28-án lejárt a jelentkezési határidő az önkénteseknek és a halászoknak, meghosszabbítottuk a jelentkezés határidejét. 

Halászokat keres a 2021-es Bárka tábor
2021.02.05.

Téged várunk, ha szeretsz táborozni, szívesen hirdetnéd az Evangéliumot egyszerre 180 gyermeknek, szeretsz csapatban dolgozni, új utakat felfedezni, és érdekel az élménypedagógia világa!

Elindult az intézményi jelentkezés a 2021-es Bárka táborba
2021.02.01.

A Magyarországi Református Egyház esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Jelentkezz önkéntesnek a 2021-es Bárka táborba!
2021.01.20.

Ha szeretnél nehéz sorsú gyerekeken segíteni, ha szeretsz játszani, nevetni, álmokat valóra váltani, akkor jelentkezz önkéntesnek a Bárka tábor 2021-es nyári táboraiba! 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2021-ben is!
2021.01.20.

Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért felelős animátornak keres jelentkezőket a Bárka tábor 2021-es turnusaihoz.  

Bátorító üzenet a Bárka táboros gyerekeknek
2020.12.28.

Rúzsa Magdi, Pápai Joci, Intim Torna Illegál és Mező Misi a Magna Cum Laudéból – csak néhány név azok közül, akik vállalták, hogy karácsonyi üzenettel támogatják a Magyarországi Református Egyház Bárka táborának fiataljait.

Ugrás a hírekre