2020 is a Bárka tábor éve!

5 turnusban, közel 1000 fiatal vehet részt

Alapos mérlegelés után, szigorú szabályok és elővigyázatosság mellett, de 2020-ban is indulhat a Bárka tábor, melynek keretében 5 turnusban, közel 1000 fiatal vehet részt az élménypedagógiai és hitéleti programokon.


A tavaszi járványügyi intézkedések miatt, az idén hároméves Bárka a megszokottnál kicsit később, augusztus 3-án indul Balatonfenyvesen. A nehéz helyzet egyáltalán nem szegte kedvét a csapatnak. Mind az önkéntesek, mind az intézmények nagy számban jelentkeztek, ami nem is meglepő: a karantén időszakot követően a szokásosnál is nagyobb szükség van a közösségben megvalósuló esélyteremtő programokra. A bentlakásos táborba hátrányos helyzetű, illetve nevelőszülői gondoskodásban élő gyermekek is érkeznek.  Számukra a tavaszi időszak komoly kihívásokat jelentett, az online tanulás, a közösségi programok elmaradása tovább nehezíti a helyzetüket, a fejlődésüket. A Bárka tud segíteni az egyéni kompetenciák fejlesztésében, de jelen helyzetben sokkal fontosabb, hogy közösségi élmény nyújt, találkozási lehetőséget biztosít és erősíti a pozitív gondolkodást, a motivációt.

A Bárka munkatársai, a szakemberek folyamatosan figyelik az aktuális járványügyi intézkedéseket és lépéseket tesznek a szabályozások betartására. A tábor korábban is biztonságos környezetet teremtett, figyelt a gyermekek egészségére, de a jelen intézkedések további garanciát jelentenek a programok sikeres lebonyolításra. 

2020.08.10.

További hírek
Oktatókat keres a Bárka tábor 2022-ben is!
2022.01.14.

Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést kínálunk ismételten, immár 2022 nyarára: oktatókat keresünk gyerektáborainkba élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért levezetésére. 

Jelentkezz egészségőrnek a 2022-es Bárka táborokba!
2022.01.14.

Oktass, nyaralj és szerezz élményeket idén a Bárka táborban! Egészségőröket keresünk, akik rövidebb és hosszabb foglalkozások keretein belül fejlesztjik a gyerekek egészségtudatosságát.

Halászokat keres a 2022-es Bárka tábor
2022.01.14.

Szívesen kilépnél a megszokott keretekből? Elkötelezett vagy a nehézsorsú gyermekek megszólítása iránt? Szívesen kipróbálnál valami egészen újat? Esetleg nyári szolgálatot keresel?

Jelentkezz önkéntesnek a 2022-es Bárka táborba!
2022.01.14.

Szeretnél nyomot hagyni a világban? Szeretnél álmokat valóra váltani? Szeretnél egy elhivatott közösségbe tartozni? Szeretnél a segítőnk lenni? Ha ezekre a kérdésekre „igen” a válaszod, csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka tábor programjához!

Bemutatkozott a Bárka film, ami már megtekinthető online
2021.09.30.

2021. szeptember 25-én este bemutatkozott a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről készült rövidfilm, ami ingyeneses megtekinthető online. 

Ismerd meg a Bárka missziót! - online filmbemutató
2021.08.23.

Rövidfilm készült a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről, amelynek online bemutatója 2021. szeptember 25-én lesz.

Szigorú járványügyi intézkedések a 2021-es Bárka táborokban
2021.06.03.

A Bárka tábor egy több napos és intenzív együttlét, ezért sok szülőben felmerül a kérdés, hogy biztonságosak lesznek-e a táborok? Felelősen engedheti-e el a táborba gyerekét?

Mentős gyerekek táboroztatásával segít a Bárka tábor
2021.06.02.

Ingyen nyaralhatnak a Bárka táborban az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók gyermekei. Így szeretnék megköszöni a járványhelyzetben fáradhatatlanul helytállók munkáját.

Ugrás a hírekre