Halászokat keres a 2021-es Bárka tábor

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…”

Téged várunk, ha szeretsz táborozni, szívesen hirdetnéd az Evangéliumot egyszerre 180 gyermeknek, szeretsz csapatban dolgozni, új utakat felfedezni, és érdekel az élménypedagógia világa!


Elhívásod van a gyermekek közt végzett igei szolgálatra? Elkötelezett vagy a nehézsorsú gyermekek megszólítása iránt? Szívesen kipróbálnál valami egészen újat? Idén először halásznak is jelentkezhetsz a Bárka táborokba!

Téged várunk, ha szeretsz táborozni, szívesen hirdetnéd az Evangéliumot egyszerre nagyjából 180 gyermeknek, szeretsz csapatban dolgozni, új utakat felfedezni, és érdekel az élménypedagógia világa!

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” (Máté evangéliuma 11,28). A jézusi hívás értelmében célunk, hogy a táborba érkező gyermekek megismerhessék az őket hívó Krisztust, lelki impulzusokat kapjanak, amik segítenek nekik elindulni, vagy továbbhaladni a keresztyén hit útján. A táborok lelki programjai, a szociális kompetenciafejlesztésre irányuló élménypedagógiai foglakozásokra rákapcsolódva, abban igyekeznek segíteni, hogy a bárkás élmények, tapasztalatok hatása valóban hosszútávú lehessen.

Ehhez a lelki munkához keresünk most önkénteseket, akik halászként igehirdetéssel szolgálnak a táborokban! Jelentkezés menetéről alább olvashatsz, jelentkezési határidő: 2021. február 28. 

Mi a halászok feladata?

 • Reggeli és esti áhítatok megtartása és az éneklések vezetése.
 • Imaközösségek szervezése és vezetése a gyerekeknek és a stábtagoknak.
 • Igény esetén lelkibeszélgetésekre rendelkezésre állni.
 • Szükség esetén segítség játékok vezetésében, a táborozók napi rutinjának segítése.
 • Az egyes turnusokban egyszerre 2-3 halász végez szolgálatot.
 

Azok jelentkezését várjuk…

 • akik református egyháztagok, betöltötték 16. életévüket, és gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban, igei szolgálatok végzésében.
 

Amit nyújtunk:

 • Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a résztvevők számára a felkészítőn és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
 • Elkötelezett, motivált és magasan képzett alkotói közösséget, amelynek tagjai lelkesen, egymást segítve és fáradtságot nem ismerve dolgoznak a gyerekekért.
 • Ingyenes továbbképzéseken való részvételi lehetőséget, melynek szakmai hátterét a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely biztosítja.
 • A felsőoktatási képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlat, illetve a tanári képzésben résztvevő hallgatók számára a közösségi pedagógiai gyakorlat teljesítésére is van lehetőség.
 • Segítségnyújtást a diétás étkezések megoldásában. Sajnos a tábori konyha nem tudja ezt vállalni, de mi igyekszünk akár szolgáltatók ajánlásával élni az érintettek felé.
 • A tábor ideje alatt állandó mentőorvosi felügyelet, folyamatos ellenőrzések és szigorú protokoll biztosítja a koronavírussal kapcsolatos kockázatok minimalizálását.
 • A vállalt turnusok idejére egy jelképes, 7500 Ft/turnus tiszteletdíjat.


Amit kérünk:

 • Először is azt, hogy tájékozódj honlapunkon és figyelmesen olvasd el a felhívást, rengeteg felesleges kérdést, időt és munkát megspórolhatsz magadnak és nekünk egyaránt ezzel. Ha mégis maradt kérdésed, keress minket bizalommal!
 • A halász szerepkör betöltésének feltétele a református felekezeti elköteleződés és egy református lelkipásztortól érkező lelkészi ajánlás beküldése.– ezeknek hiánya kizáró szempont a halász feladatkörből.
 • A felkészítő képzési napokon (2021. május 22-24. Balatonfenyves) kötelező a teljes részvétel, mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele. Ettől eltekinteni csak indokolt esetben (pl. legációs kötelezettség teljesítése esetén), külön egyeztetés után tudunk.
 • Egy előzetes turnustalálkozón való kötelező részvétel (ettől eltekinteni csak a turnusvezető engedélyével lehetséges).
 • A felkészítőre és a turnusokba való lejutás önálló megoldását, útiköltséget nem áll módunkban téríteni.
 • Előnyt élvez az, aki már vett részt Bárka táborban bármilyen feladatkörben.


2021-es Bárka tábor turnusidőpontjai:

 • 1. turnus: 2021. május 31-június 5., Balatonfenyves
 • 2. turnus: 2021. június 7-12., Balatonfenyves
 • 3. turnus: 2021. július 7-12., Balatonfenyves
 • 4. turnus: 2021. augusztus 9-14., Balatonfenyves
 • 5. turnus: 2021. augusztus 15-20., Balatonfenyves
 • 6. turnus: 2021. augusztus 21-26., Balatonfenyves
 • 7. turnus: 2021. augusztus 26-31., Balatonfenyves
 • 8. turnus: 2021. szeptember 13-18., Balatonfenyves
 

A kötelező felkészítő tréning időpontja: 2021. május 22- 24. 
Helyszíne: Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő, Balatonfenyves
 
Jelentkezz most, légy részese ennek az országos missziónak, töltsd ki az online jelentkezési lapunkat 2021. február 28. éjfélig! Jelentkezésedet egy rövid regisztrációt követően online rendszerünkben az „Önkéntesek menüpontban” a „2. Jelentkezés lelki vezetőnek (halásznak)_2021” című adatlap kitöltésével tudod megtenni

A jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok értékelése alapján (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció) és egy telefonos interjút követően történik, amelyről visszajelzést 2021. április 30-ig emailben küldünk. A jelentkezéseket a 3 napos felkészítő tréninggel véglegesítjük, amelynek végén a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk. A jelöltek száma korlátozott, ezért ha nem szeretnél lemaradni, jelentkezz mielőbb!

 

2021.02.05.

További hírek
Szigorú járványügyi intézkedések a 2021-es Bárka táborokban
2021.06.03.

A Bárka tábor egy több napos és intenzív együttlét, ezért sok szülőben felmerül a kérdés, hogy biztonságosak lesznek-e a táborok? Felelősen engedheti-e el a táborba gyerekét?

Mentős gyerekek táboroztatásával segít a Bárka tábor
2021.06.02.

Ingyen nyaralhatnak a Bárka táborban az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók gyermekei. Így szeretnék megköszöni a járványhelyzetben fáradhatatlanul helytállók munkáját.

Meghosszabbítottuk az önkéntesek és a halászok jelentkezési határidejét
2021.03.01.

Bár első körben 2021. február 28-án lejárt a jelentkezési határidő az önkénteseknek és a halászoknak, meghosszabbítottuk a jelentkezés határidejét. 

Halászokat keres a 2021-es Bárka tábor
2021.02.05.

Téged várunk, ha szeretsz táborozni, szívesen hirdetnéd az Evangéliumot egyszerre 180 gyermeknek, szeretsz csapatban dolgozni, új utakat felfedezni, és érdekel az élménypedagógia világa!

Elindult az intézményi jelentkezés a 2021-es Bárka táborba
2021.02.01.

A Magyarországi Református Egyház esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Jelentkezz önkéntesnek a 2021-es Bárka táborba!
2021.01.20.

Ha szeretnél nehéz sorsú gyerekeken segíteni, ha szeretsz játszani, nevetni, álmokat valóra váltani, akkor jelentkezz önkéntesnek a Bárka tábor 2021-es nyári táboraiba! 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2021-ben is!
2021.01.20.

Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért felelős animátornak keres jelentkezőket a Bárka tábor 2021-es turnusaihoz.  

Bátorító üzenet a Bárka táboros gyerekeknek
2020.12.28.

Rúzsa Magdi, Pápai Joci, Intim Torna Illegál és Mező Misi a Magna Cum Laudéból – csak néhány név azok közül, akik vállalták, hogy karácsonyi üzenettel támogatják a Magyarországi Református Egyház Bárka táborának fiataljait.

Ugrás a hírekre