Halászokat keres a 2021-es Bárka tábor

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…”

Téged várunk, ha szeretsz táborozni, szívesen hirdetnéd az Evangéliumot egyszerre 180 gyermeknek, szeretsz csapatban dolgozni, új utakat felfedezni, és érdekel az élménypedagógia világa!


Elhívásod van a gyermekek közt végzett igei szolgálatra? Elkötelezett vagy a nehézsorsú gyermekek megszólítása iránt? Szívesen kipróbálnál valami egészen újat? Idén először halásznak is jelentkezhetsz a Bárka táborokba!

Téged várunk, ha szeretsz táborozni, szívesen hirdetnéd az Evangéliumot egyszerre nagyjából 180 gyermeknek, szeretsz csapatban dolgozni, új utakat felfedezni, és érdekel az élménypedagógia világa!

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” (Máté evangéliuma 11,28). A jézusi hívás értelmében célunk, hogy a táborba érkező gyermekek megismerhessék az őket hívó Krisztust, lelki impulzusokat kapjanak, amik segítenek nekik elindulni, vagy továbbhaladni a keresztyén hit útján. A táborok lelki programjai, a szociális kompetenciafejlesztésre irányuló élménypedagógiai foglakozásokra rákapcsolódva, abban igyekeznek segíteni, hogy a bárkás élmények, tapasztalatok hatása valóban hosszútávú lehessen.

Ehhez a lelki munkához keresünk most önkénteseket, akik halászként igehirdetéssel szolgálnak a táborokban! Jelentkezés menetéről alább olvashatsz, jelentkezési határidő: 2021. február 28. 

Mi a halászok feladata?

 • Reggeli és esti áhítatok megtartása és az éneklések vezetése.
 • Imaközösségek szervezése és vezetése a gyerekeknek és a stábtagoknak.
 • Igény esetén lelkibeszélgetésekre rendelkezésre állni.
 • Szükség esetén segítség játékok vezetésében, a táborozók napi rutinjának segítése.
 • Az egyes turnusokban egyszerre 2-3 halász végez szolgálatot.
 

Azok jelentkezését várjuk…

 • akik református egyháztagok, betöltötték 16. életévüket, és gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban, igei szolgálatok végzésében.
 

Amit nyújtunk:

 • Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a résztvevők számára a felkészítőn és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
 • Elkötelezett, motivált és magasan képzett alkotói közösséget, amelynek tagjai lelkesen, egymást segítve és fáradtságot nem ismerve dolgoznak a gyerekekért.
 • Ingyenes továbbképzéseken való részvételi lehetőséget, melynek szakmai hátterét a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely biztosítja.
 • A felsőoktatási képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlat, illetve a tanári képzésben résztvevő hallgatók számára a közösségi pedagógiai gyakorlat teljesítésére is van lehetőség.
 • Segítségnyújtást a diétás étkezések megoldásában. Sajnos a tábori konyha nem tudja ezt vállalni, de mi igyekszünk akár szolgáltatók ajánlásával élni az érintettek felé.
 • A tábor ideje alatt állandó mentőorvosi felügyelet, folyamatos ellenőrzések és szigorú protokoll biztosítja a koronavírussal kapcsolatos kockázatok minimalizálását.
 • A vállalt turnusok idejére egy jelképes, 7500 Ft/turnus tiszteletdíjat.


Amit kérünk:

 • Először is azt, hogy tájékozódj honlapunkon és figyelmesen olvasd el a felhívást, rengeteg felesleges kérdést, időt és munkát megspórolhatsz magadnak és nekünk egyaránt ezzel. Ha mégis maradt kérdésed, keress minket bizalommal!
 • A halász szerepkör betöltésének feltétele a református felekezeti elköteleződés és egy református lelkipásztortól érkező lelkészi ajánlás beküldése.– ezeknek hiánya kizáró szempont a halász feladatkörből.
 • A felkészítő képzési napokon (2021. május 22-24. Balatonfenyves) kötelező a teljes részvétel, mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele. Ettől eltekinteni csak indokolt esetben (pl. legációs kötelezettség teljesítése esetén), külön egyeztetés után tudunk.
 • Egy előzetes turnustalálkozón való kötelező részvétel (ettől eltekinteni csak a turnusvezető engedélyével lehetséges).
 • A felkészítőre és a turnusokba való lejutás önálló megoldását, útiköltséget nem áll módunkban téríteni.
 • Előnyt élvez az, aki már vett részt Bárka táborban bármilyen feladatkörben.


2021-es Bárka tábor turnusidőpontjai:

 • 1. turnus: 2021. május 31-június 5., Balatonfenyves
 • 2. turnus: 2021. június 7-12., Balatonfenyves
 • 3. turnus: 2021. július 7-12., Balatonfenyves
 • 4. turnus: 2021. augusztus 9-14., Balatonfenyves
 • 5. turnus: 2021. augusztus 15-20., Balatonfenyves
 • 6. turnus: 2021. augusztus 21-26., Balatonfenyves
 • 7. turnus: 2021. augusztus 26-31., Balatonfenyves
 • 8. turnus: 2021. szeptember 13-18., Balatonfenyves
 

A kötelező felkészítő tréning időpontja: 2021. május 22- 24. 
Helyszíne: Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő, Balatonfenyves
 
Jelentkezz most, légy részese ennek az országos missziónak, töltsd ki az online jelentkezési lapunkat 2021. február 28. éjfélig! Jelentkezésedet egy rövid regisztrációt követően online rendszerünkben az „Önkéntesek menüpontban” a „2. Jelentkezés lelki vezetőnek (halásznak)_2021” című adatlap kitöltésével tudod megtenni

A jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok értékelése alapján (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció) és egy telefonos interjút követően történik, amelyről visszajelzést 2021. április 30-ig emailben küldünk. A jelentkezéseket a 3 napos felkészítő tréninggel véglegesítjük, amelynek végén a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk. A jelöltek száma korlátozott, ezért ha nem szeretnél lemaradni, jelentkezz mielőbb!

 

2021.02.05.

További hírek
Meghosszabbítottuk a jelentkezést a Bárka tábor 2022-es turnusaira
2022.02.22.

Rengetegen jelentkeztek az idei Bárka táborba, de van még néhány turnus, ahol nem teljes a legénység. Jelentkezz! 

Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba
2022.02.02.

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2022-ben is!
2022.01.14.

Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést kínálunk ismételten, immár 2022 nyarára: oktatókat keresünk gyerektáborainkba élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért levezetésére. 

Jelentkezz egészségőrnek a 2022-es Bárka táborokba!
2022.01.14.

Oktass, nyaralj és szerezz élményeket idén a Bárka táborban! Egészségőröket keresünk, akik rövidebb és hosszabb foglalkozások keretein belül fejlesztjik a gyerekek egészségtudatosságát.

Halászokat keres a 2022-es Bárka tábor
2022.01.14.

Szívesen kilépnél a megszokott keretekből? Elkötelezett vagy a nehézsorsú gyermekek megszólítása iránt? Szívesen kipróbálnál valami egészen újat? Esetleg nyári szolgálatot keresel?

Jelentkezz önkéntesnek a 2022-es Bárka táborba!
2022.01.14.

Szeretnél nyomot hagyni a világban? Szeretnél álmokat valóra váltani? Szeretnél egy elhivatott közösségbe tartozni? Szeretnél a segítőnk lenni? Ha ezekre a kérdésekre „igen” a válaszod, csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka tábor programjához!

Bemutatkozott a Bárka film, ami már megtekinthető online
2021.09.30.

2021. szeptember 25-én este bemutatkozott a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről készült rövidfilm, ami ingyeneses megtekinthető online. 

Ismerd meg a Bárka missziót! - online filmbemutató
2021.08.23.

Rövidfilm készült a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről, amelynek online bemutatója 2021. szeptember 25-én lesz.

Ugrás a hírekre