Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba

Várunk titeket idén nyáron is

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

A program fő célja a gyermekek esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, a gyermekek egészséges életmódjának kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése élménypedagógiai alapú programok megvalósításával. Ehhez a helyszíneket a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő és a Balatonszárszói SDG Családi Hotel és Konferenciaközpont nyújtja, ahol gazdag programkínálat és felejthetetlen élmény várja az 1-11. évfolyamos tanulókat. 

A táborba 2022. május 16. és 2022. augusztus 28. között, összesen kilenc héten keresztül, 6 napos (6 nap, 5 éjszaka) turnusokban várjuk az ország kevésbé fejlett régióiból érkező, jellemzően a református fenntartású köznevelési-, tanoda- és nevelőszülői hálózatban nevelkedő és tanuló gyermekeket. 

A választható turnusidőpontokkal és annak korcsoportos összetételével kapcsolatban a következő táblázat ad eligazítást:

TURNUS IDŐPONT HELYSZÍN ÉLETKOR
1. turnus 2022. május 16-21. Balatonszárszó

1-11. évfolyam osztályközösségek jelentkezését is várjuk

2. turnus

2022. május 21-26.

Balatonszárszó 1-11. évfolyam osztályközösségek jelentkezését is várjuk
3. turnus 2022. június 6-11. Balatonfenyves 1-11. évfolyam osztályközösségek jelentkezését is várjuk
4. turnus 2022. július 14-19. Balatonfenyves 5-11. évfolyam
5. turnus 2022. július 20-25. Balatonfenyves 1-8. évfolyam
6. turnus 2022. július 26-31. Balatonfenyves 1-8. évfolyam
7. turnus 2022. augusztus 4-9. Balatonszárszó 1-6. évfolyam
8. turnus 2022. augusztus 15-20. Balatonfenyves 1-8. évfolyam
9. turnus 2022. augusztus 22.-27. Balatonfenyves 1-8. évfolyam

 

Résztvevők maximális létszáma

Turnusonként legfeljebb 190 gyermeknek és az adott intézményből/egyházközségből jelentkező gyerekszámtól függő létszámú kísérőnek tudunk elhelyezést biztosítani. A sajátos nevelési igényű, vagy fogyatékkal élő gyermekek esetében egyedi elbírálás alapján történik a kísérők számának meghatározása.

Tanév közbeni turnusainkba osztályközösségek jelentkezését is várjuk!

Várjuk olyan osztályok, osztályfőnökök jelentkezését, akik velünk együtt közösen belevágnak egy közel egyhetes közösségfejlesztő kalandba, melynek része a délelőtti élménypedagógiai foglalkozás, a délutáni, illetve esti szabadidős program is. Akik úgy érzik, hogy közösségként van hova fejlődniük, s tudnak azonosulni az egyhetes tábor céljaival. Ha szeretnék, hogy az osztályukban hatékonyabb legyen az együttműködés, tudjanak jól kommunikálni egymással, tanáraikkal, vagy csak szeretnék egymást jobban megismerni.

Általános jelentkezési feltételek:

  • ⦁ A tanév időszakára eső turnusaikra (1-3. turnus) erdei iskolai program keretében oktatási intézményeket, osztályközösségeket tudunk fogadni. 
  • ⦁ Mind a szünidői, mind a szünidőn kívüli turnusokban a minimális jelentkezési létszám intézményenként 15 fő.
  • ⦁ Csoportonként a táborba jelentkező gyermekek legalább 30%-a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a fogyatékossággal élő gyermekek közül kerüljön ki, amelynek fennállását hatályos dokumentumokkal szükséges igazolni.
  • ⦁ Az intézmény vállalja, hogy minden 15 gyerekre 1 felnőtt (18 év feletti) kísérőt biztosít.
  • ⦁ A jelentkezéssel az intézmény egyidejűleg vállalja a jelentkezések koordinálását és összefogását, valamint a gyermekek táborra való felkészítését. A jelentkezéssel az intézmény azt is vállalja, hogy az általa megbízott kísérő a tábor ideje alatt segíti a gyermekek tábori programokon való részvételét és együttműködik a tábor vezetésével.
  • ⦁ A jelentkezésnél előnyt élveznek a Magyarországi Református Egyház azon intézményei és tanodái, amelyek 2017-ben nyilatkoztak arról, hogy részt kívánnak venni a programban. 
 
A jelentkezés menete:
  • ⦁ A részvételi szándékról szóló előzetes regisztráció, amely a Bárka tábor Regisztrációs felületén található elektronikus előregisztrációs adatlap kitöltésével lehetséges. A felület a http://barkajelentkezes.reformatus.hu/ weboldalon érhető el. 
  • ⦁ Ezt követően adunk visszajelzést a választott turnusra történő jelentkezésről. Figyelem! Mivel korlátozott, hogy egy turnus hány főt tud fogadni, így előfordulhat túljelentkezés. Minden ilyen esetet igyekszünk rugalmasan kezelni és alternatív megoldást kínálni. 
  • ⦁ Pozitív elbírálás esetén a résztvevő gyermekek regisztrációja a tábor Regisztrációs felületén történik, amely magába foglalja a jelentkezési dokumentáció kitöltését, illetve a csatolandó dokumentumok szkennelt formában történő feltöltését.

 

A jelentkezés csak és kizárólag mindhárom rész megadott határidőre való hiánytalan teljesítése esetén érvényes. Az ebből fakadó hiányok, határidőn túli teljesítések miatt felelősséget nem tudunk vállalni. 
A jelentkezés első lépéseként, kérjük, hogy a Bárka tábor Regisztrációs felületén található elelektronikus előregisztrációs adatlap kitöltésével jelezzék felénk részvételi szándékukat legkésőbb 2022. február 28-ig. A Regisztrációs felület jelen Felhívás kiküldését követően érhető el. 

Az elbírálást követően az intézmények a Regisztrációs felületen rögzített e-mail címre kapnak értesítést a jelentkezés eredményéről, legkésőbb 2022. március 16-ig.

Ezt követően az intézmények részvételi szándékukat a tábor Regisztrációs felületén a résztvevők jelentkezési dokumentációinak hiánytalan kitöltésével és visszaküldésével véglegesítik. Ennek pontos menetéről, pozitív elbírálás esetében, tájékoztatással leszünk.

További információ a +3630 575 2254-es telefonszámon kérhető munkanapokon 9:00-tól 16:00-ig, valamint az barkatabor@reformatus.hu email címen.
 

 

 

2022.02.02.

További hírek
Meghosszabbítottuk a jelentkezést a Bárka tábor 2022-es turnusaira
2022.02.22.

Rengetegen jelentkeztek az idei Bárka táborba, de van még néhány turnus, ahol nem teljes a legénység. Jelentkezz! 

Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba
2022.02.02.

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2022-ben is!
2022.01.14.

Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést kínálunk ismételten, immár 2022 nyarára: oktatókat keresünk gyerektáborainkba élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért levezetésére. 

Jelentkezz egészségőrnek a 2022-es Bárka táborokba!
2022.01.14.

Oktass, nyaralj és szerezz élményeket idén a Bárka táborban! Egészségőröket keresünk, akik rövidebb és hosszabb foglalkozások keretein belül fejlesztjik a gyerekek egészségtudatosságát.

Halászokat keres a 2022-es Bárka tábor
2022.01.14.

Szívesen kilépnél a megszokott keretekből? Elkötelezett vagy a nehézsorsú gyermekek megszólítása iránt? Szívesen kipróbálnál valami egészen újat? Esetleg nyári szolgálatot keresel?

Jelentkezz önkéntesnek a 2022-es Bárka táborba!
2022.01.14.

Szeretnél nyomot hagyni a világban? Szeretnél álmokat valóra váltani? Szeretnél egy elhivatott közösségbe tartozni? Szeretnél a segítőnk lenni? Ha ezekre a kérdésekre „igen” a válaszod, csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka tábor programjához!

Bemutatkozott a Bárka film, ami már megtekinthető online
2021.09.30.

2021. szeptember 25-én este bemutatkozott a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről készült rövidfilm, ami ingyeneses megtekinthető online. 

Ismerd meg a Bárka missziót! - online filmbemutató
2021.08.23.

Rövidfilm készült a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről, amelynek online bemutatója 2021. szeptember 25-én lesz.

Ugrás a hírekre