Ismerd meg a Bárka missziót! - online filmbemutató

A Bárka misszió jövője most a mi kezünkben van!

Rövidfilm készült a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről, amelynek online bemutatója 2021. szeptember 25-én lesz.

Ma Magyarországon tizenötezer gyermek él nevelőszülőknél. Ennél sokkal többen vannak, akik a mélyszegénység miatt társadalmunk perifériájára szorultak. Hogyan lehet esélye egy kirekesztettségben élő gyermeknek egészségesen felnőni, majd teljes életet élni? Kinek a felelőssége, hogy lehetőséget, figyelmet és bátorítást kapjanak azok a gyermekek, akinek ez nem adatott meg?

A Magyarországi Református Egyház gondozásában létrejött Bárka tábor évente több, mint ezer gyermeknek ad az ingyenes táborozás lehetőségén túl esélyt és figyelmet, köztük olyanoknak is, akik a szegénység, a megkülönböztetés, vagy egyéb krízishelyzetek miatt jelentős hátrányt szenvednek mindennapjaikban. Számukra a Bárka több mint egy egyszerű tábor. Egy szeretetteljes közeg, amely segít a bizalom helyreállításában és a társadalmi felzárkózásban.

A shoeshine.hu rövidfilmet készített a Bárka tábor egyedülálló munkájáról, lelkiségéről. A film elkészítése során az volt, hogy a személyes találkozások és közösségi élmények révén, őszinte és hiteles képet alkossunk erről a hiánypótló munkásságról, a gyerekek finom, de rendkívül izgalmas formálódásáról.

A táborok a résztvevők számára igyenesek, ehhez azonban támogatók segítségére van szükség. Olyan partnereket keres a Bárka, akik szívesen támogatnák a táborozó gyermekeket, egyetértenek a Bárka célkitűzéseivel és komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást. Akikkel a Bárka tábor és a nehéz sorsú gyermekek életének megváltoztatása lehet közös ügyünk.

Annak érdekében, hogy Bárka történetét minél többen megismerhessék 2021. szeptember 25-én 20.00 órától egy filmbemutatóval egybekötött online támogatói estre hívunk minden kedves érdeklődőt!

Ez a rövidfilm reményeink szerint segítséget nyújt majd abban, hogy minél többen megismerhessék a Bárka tábor társadalmi szerepvállalását és a munkánk gyümölcseit.

Közösségi finanszírozás révén, összefogással a Bárka projekt élni tud. Bátorítunk mindenkit, hogy ismerje meg és támogassa a Bárka munkáját! 2021. szeptember 25-én pedig szeretettel várunk mindenkit a film online bemutatójára, amit az alábbi linken lehet majd megtekinteni. 

 

A filmről további információk itt találhatók.

2021.08.23.

További hírek
Meghosszabbítottuk a jelentkezést a Bárka tábor 2022-es turnusaira
2022.02.22.

Rengetegen jelentkeztek az idei Bárka táborba, de van még néhány turnus, ahol nem teljes a legénység. Jelentkezz! 

Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba
2022.02.02.

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2022-ben is!
2022.01.14.

Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést kínálunk ismételten, immár 2022 nyarára: oktatókat keresünk gyerektáborainkba élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért levezetésére. 

Jelentkezz egészségőrnek a 2022-es Bárka táborokba!
2022.01.14.

Oktass, nyaralj és szerezz élményeket idén a Bárka táborban! Egészségőröket keresünk, akik rövidebb és hosszabb foglalkozások keretein belül fejlesztjik a gyerekek egészségtudatosságát.

Halászokat keres a 2022-es Bárka tábor
2022.01.14.

Szívesen kilépnél a megszokott keretekből? Elkötelezett vagy a nehézsorsú gyermekek megszólítása iránt? Szívesen kipróbálnál valami egészen újat? Esetleg nyári szolgálatot keresel?

Jelentkezz önkéntesnek a 2022-es Bárka táborba!
2022.01.14.

Szeretnél nyomot hagyni a világban? Szeretnél álmokat valóra váltani? Szeretnél egy elhivatott közösségbe tartozni? Szeretnél a segítőnk lenni? Ha ezekre a kérdésekre „igen” a válaszod, csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka tábor programjához!

Bemutatkozott a Bárka film, ami már megtekinthető online
2021.09.30.

2021. szeptember 25-én este bemutatkozott a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről készült rövidfilm, ami ingyeneses megtekinthető online. 

Ismerd meg a Bárka missziót! - online filmbemutató
2021.08.23.

Rövidfilm készült a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről, amelynek online bemutatója 2021. szeptember 25-én lesz.

Ugrás a hírekre