Ismerd meg a Bárka missziót! - online filmbemutató

A Bárka misszió jövője most a mi kezünkben van!

Rövidfilm készült a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről, amelynek online bemutatója 2021. szeptember 25-én lesz.

Ma Magyarországon tizenötezer gyermek él nevelőszülőknél. Ennél sokkal többen vannak, akik a mélyszegénység miatt társadalmunk perifériájára szorultak. Hogyan lehet esélye egy kirekesztettségben élő gyermeknek egészségesen felnőni, majd teljes életet élni? Kinek a felelőssége, hogy lehetőséget, figyelmet és bátorítást kapjanak azok a gyermekek, akinek ez nem adatott meg?

A Magyarországi Református Egyház gondozásában létrejött Bárka tábor évente több, mint ezer gyermeknek ad az ingyenes táborozás lehetőségén túl esélyt és figyelmet, köztük olyanoknak is, akik a szegénység, a megkülönböztetés, vagy egyéb krízishelyzetek miatt jelentős hátrányt szenvednek mindennapjaikban. Számukra a Bárka több mint egy egyszerű tábor. Egy szeretetteljes közeg, amely segít a bizalom helyreállításában és a társadalmi felzárkózásban.

A shoeshine.hu rövidfilmet készített a Bárka tábor egyedülálló munkájáról, lelkiségéről. A film elkészítése során az volt, hogy a személyes találkozások és közösségi élmények révén, őszinte és hiteles képet alkossunk erről a hiánypótló munkásságról, a gyerekek finom, de rendkívül izgalmas formálódásáról.

A táborok a résztvevők számára igyenesek, ehhez azonban támogatók segítségére van szükség. Olyan partnereket keres a Bárka, akik szívesen támogatnák a táborozó gyermekeket, egyetértenek a Bárka célkitűzéseivel és komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást. Akikkel a Bárka tábor és a nehéz sorsú gyermekek életének megváltoztatása lehet közös ügyünk.

Annak érdekében, hogy Bárka történetét minél többen megismerhessék 2021. szeptember 25-én 20.00 órától egy filmbemutatóval egybekötött online támogatói estre hívunk minden kedves érdeklődőt!

Ez a rövidfilm reményeink szerint segítséget nyújt majd abban, hogy minél többen megismerhessék a Bárka tábor társadalmi szerepvállalását és a munkánk gyümölcseit.

Közösségi finanszírozás révén, összefogással a Bárka projekt élni tud. Bátorítunk mindenkit, hogy ismerje meg és támogassa a Bárka munkáját! 2021. szeptember 25-én pedig szeretettel várunk mindenkit a film online bemutatójára, amit az alábbi linken lehet majd megtekinteni. 

 

A filmről további információk itt találhatók.

2021.08.23.

További hírek
Jelentkezés a Bárka Tábor VÁRÓLISTÁJÁRA
2023.06.05.

Ha idén lemaradtál a jelentkezésről vagy van olyan ismerősöd, aki későn kapott észbe, hogy mégis szeretne jönni a Bárka táborba itt a lehetősége, hogy megtegye. Megnyitottuk a Bárka tábor várólistáját.

Elindult a Bárka Tábor lelki egészségfejlesztési kampánya!
2023.05.23.

Feldolgozás, kreativitás, megküzdés

Dorogi Peti, az Intim Torna Illegál énekese így gondolkodik ezekről:

Kattints a videóra és nézd meg te is! 

Elindult a Bárka Tábor lelki egészségfejleszési kampánya!
2023.05.23.

Legújabb részében Zoltán Bettina volt élsportoló, a Ferencváros volt focistája, a Bárka tábor jelenlegi "halásza" mesél hitéről.

Kattints a videóra és nézd meg te is! 

Várunk titeket idén nyáron is a Bárkába!
2023.03.20.

A Magyarországi Református Egyház a Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

 

Információ intézményeknek Bárka tábor 2023-as turnusairól
2023.02.22.

I. turnus  2023. augusztus 14-19.

II. turnus  2023. augusztus 21-26.

Református esélyteremtő tábor Balatonfenyvesen élménypedagógiával.

Jelenlegi turnusaink a Magyarországi Református Egyház támogatásából valósulnak meg.

Az előjelentkezési felület 2023. márciusban nyílik meg, kérjük figyelje friss híreinket!

Elindult a táboroztatók jelentkezése a Bárka tábor 2023-as turnusaiba!
2023.02.13.

Csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka Tábor programjához!

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…"

(Máté evangéliuma 11,28).

Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba
2022.02.02.

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2022-ben is!
2022.01.14.

Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést kínálunk ismételten, immár 2022 nyarára: oktatókat keresünk gyerektáborainkba élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért levezetésére. 

Ugrás a hírekre