Oktatókat keres a Bárka tábor 2022-ben is!

Elindult a jelentkezés

Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést kínálunk ismételten, immár 2022 nyarára: oktatókat keresünk gyerektáborainkba élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért levezetésére. 

 

FIGYELEM: Három turnus esetében meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt 2022. március 6. éjfélig. A három szóban forgó időpont a következő:

1. turnus: 2022. május 16-21., Balatonszárszó
2. turnus: 2022. május 21-26., Balatonszárszó
3. turnus: 2022. június 6-11., Balatonfenyves


A Kalandok és Álmok történetének legnagyobb szabású gyerektáboroztatási  programja folytatódik! A  Magyarországi Református Egyház felkérésnek köszönhetően 2018 és 2022 között szakmai megvalósítói lehetünk az EFOP-1.2.12-17-2017-00005 számú projektnek, amely a református oktatási intézményekben, tanodákban, gyermekvédelmi gondoskodásban és nevelőszülői hálózatban élő és nevelkedő  gyermekeket és kamaszokat célozza. Idén is nagy lendülettel és immár sok tapasztalattal felvértezve indulunk neki a szervezésnek.

A projekt célja az eltérő helyről és szociális környezetből érkező résztvevők esélyegyenlőségének megteremtése, a társadalmi befogadás erősítése, a gyermekek és a fiatalok képességeinek kibontakoztatása, egészségtudatos magatartásuk kialakítása. Ezen kívül alapvető cél a szociális kompetenciák csoportban történő fejlesztő és az önelfogadást, a társakkal való hatékony kommunikációt, a bizalomépítést célzó programok megvalósítása élménypedagógiai foglalkozásokon keresztül. 

Azok jelentkezését várjuk, akik végzettségtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül, akik már betöltötték 16. életévüket, és gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal, vagy élménypedagógiai foglalkozásvezetői gyakorlattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 3 napos tábori felkészítőn 2022. május 6-7-8. között péntek reggeltől vasárnap délutánig.

Figyelem! Ez a felület kizárólag az oktatóknak szóló felhívást tartalmazza a Bárka táborba (vagyis kormányosoknak és kapitányoknak szól)!

Amit nyújtunk:

  • - A nyári táborok idejére 53.950 Ft. tiszteletdíjat hatnapos turnusonként az oktatók számára. A turnusok idejére kötendő munkaszerződés tervezete ezen a linken található.
  • - Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a résztvevők számára a felkészítőn  és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
  • - Elkötelezett, motivált és magasan képzett alkotói közösséget, amelynek tagjai lelkesen, egymást segítve és fáradtságot nem ismerve dolgoznak a gyerekekért.
  • - Kiváló technikai feltételeket, melyekből magas színvonalon tudjuk biztosítani a programokat és foglalkozásokat.
  • - Tábori élményt és hosszú távú szakmai műhelymunkát a Kalandok és Álmok csapatához csatlakozva, akár a projekt teljes időtartamára a szakmai előrelépés lehetőségével, valamint évközi képzésekkel és munkákkal.
  • - A felsőoktatási képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlat, illetve a tanári képzésben résztvevő hallgatók számára a közösségi pedagógiai gyakorlat teljesítésére is van lehetőség.
  • - Segítségnyújtást a diétás étkezések megoldásában. Sajnos a tábori konyha nem tudja ezt vállalni, de mi igyekszünk akár szolgáltatók ajánlásával élni az érintettek felé.
  • - A tábor ideje alatt állandó mentőorvosi felügyelet, folyamatos ellenőrzések és szigorú protokoll biztosítja a koronavírussal kapcsolatos kockázatok minimalizálását.

Amit  kérünk:

  • - Először is azt, hogy  FIGYELMESEN OLVASD EL A FELHÍVÁST - rengeteg felesleges kérdést, időt és munkát megspórolhatsz magadnak és nekünk egyaránt ezzel.
  • - Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetéséhez (kapitányok) legalább egy élménypedagógiai alapképzés korábbi elvégzésének igazolását, élménypedagógiai foglalkozásvezetőként korábban szerzett, kifejezetten élménypedagógiai tapasztalatot - ezeknek hiánya kizáró szempont a kapitányi feladatkörből. 
  • - A programért felelős animátoroktól (kormányosok) gyerekfoglalkozásokhoz, táborozáshoz, szabadidős foglalkozások (sport, kézműves, tánc, játék, stb.) lebonyolításához kapcsolódó érzéket, elhivatottságot és előzetes gyakorlati tapasztalatot.
  • - A felkészítő képzési napokon (2022. május 6-7-8.) kötelező a teljes részvétel, mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele. Ettől eltekinteni csak a turnusvezető előzetes engedélyével lehetséges.
  • - Egy előzetes turnustalálkozón való kötelező részvétel (ettől eltekinteni csak a turnusvezető engedélyével lehetséges).
  • - A felkészítőre és a turnusokba való lejutás önálló megoldását, útiköltséget nem áll módunkban téríteni.
  • - Előnyt élvez az, aki már vett részt Bárka táborban.
  • - Előnyt élvez az, aki két turnusba jelentkezik, de a pihenőnap nélkül közvetlenül egymást követő időpontokra nem lehetséges jelentkezni. A teljes és pontos turnusbeosztást megtalálod alább és az elektronikus jelentkezési lapon – figyelj a dátumokra!
  • - Csak olyanok jelentkezését várjuk, akik a kiválasztott turnusban semmilyen más szerepkörben nem vesznek részt, tehát sikeres kiválasztás esetén csak és kizárólag a felkért oktatói munka ellátása az egyedüli feladata.

Amit a jelentkezéssel vállalsz:

  • - A tábor szilárd és gyermekközpontú értékrendjének elfogadását és tiszteletét. A hitbéli elköteleződés nem feltétel, a tábor vezetőkre vonatkozó szabályainak elfogadását és támogatását. Semmiféle vallási vagy világnézeti elkötelezettség vagy semlegesség nem jelent sem előnyt, sem hátrányt.
  • - A tábor szabályainak, házirendjének, protokolljának betartását – ezeket lesz módod megismerni még a felkészítő és a szerződéskötés előtt - innen letöltve tudod megismerni a tábori protokollt.
  • - A táborozó gyerekekkel való türelmes, empatikus együttműködést, a gyerekekért érzett felelős, felnőtt magatartást.
  • - A tábor működésével járó fokozott fizikai és pszichikai igénybevételnek való legjobb tudásod szerinti megfelelést.

2022-es Bárka táborok turnusidőpontjai (a jelentkezési lapon választhatóan):

  1. turnus: 2022. május 16-21., Balatonszárszó
  2. turnus: 2022. május 21-26., Balatonszárszó
  3. turnus: 2022. június 6-11., Balatonfenyves
  4. turnus: 2022. július 14-19., Balatonfenyves
  5. turnus: 2022. július 20-25., Balatonfenyves
  6. turnus: 2022. július 26-31., Balatonfenyves
  7. turnus: 2022. augusztus 4-9., Balatonszárszó
  8. turnus: 2022. augusztus 15-20., Balatonfenyves
  9. turnus: 2022. augusztus 22-27., Balatonfenyves


A kötelező felkészítő tréning időpontja:
2022. május 6-7-8., péntek délutántól vasárnap délutánig.


Helyszíne:
Balatonfenyvesi Gyermek- és Ifjúsági Üdülő, 8646 Balatonfenyves, Mária u. 54.


Jelentkezési határidő:
2022. február 21., hétfő, 20:00

 

A képzésre és a táborokba limitált számú jelentkezőt tudunk fogadni, a jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok elemzése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció), szükség esetén telefonos interjúra is sor kerülhet. A döntés a turnusvezetők és az adott szakterületért felelős középvezetők jogköre.  

A regisztrálók előválogatása után a kiválasztás eredményéről a kiértesítéseket folyamatosan kapják meg a 2022. március 23-tól 2022. április 7-ig terjedő időszakban. A  kiválasztást és a 3 napos felkészítő  tréninget követően a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk.

JELENTKEZÉS

 

2022.01.14.

További hírek
Bárka tábor- várólista
2024.03.18.

Ha idén lemaradtál a jelentkezésről vagy van olyan ismerősöd, aki későn kapott észbe, hogy mégis szeretne jönni a Bárka táborba itt a lehetősége, hogy megtegye. Megnyitottuk a Bárka tábor várólistáját.

 

Csatlakozz a Magyarországi Református Egyház 2024-es Bárka Tábor programjához!
2024.02.19.

Csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka Tábor programjához!

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” (Máté evangéliuma 11,28).

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósította meg. 2023 - ban a pályázat fenntartási időszaka kezdődött meg, 2024-ben pedig több, mint 700 gyerek tölti a szünidejét táborainkban, sokan az ország legelmaradottabb térségeiből és a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből érkezve. 

 

"Ha semmit mást nem tettema nyáron,

mint mosolyt csalatm 200 gyermek arcára

akkor hasznos volt a nyaram, és az egész évem."

 

Információ intézményeknek Bárka tábor 2024-as turnusairól
2024.02.01.

Fonyódliget 1. turnus 2024. július 14-19.

Fonyódliget 2. turnus 2024. július 14-19.

Balatonfenyves 1. turnus 2024. augusztus 5-10.

Balatonfenyves 2. turnus 2024. augusztus 11-16.

Református esélyteremtő tábor Balatonfenyvesen élménypedagógiával.

Jelenlegi turnusaink a Magyarországi Református Egyház támogatásából valósulnak meg.

Az előjelentkezési felület 2024. február elején nyílik meg, kérjük figyelje friss híreinket!

https://barkajelentkezes.reformatus.hu/login

Információ intézményeknek Bárka tábor 2024-as turnusairól
2024.02.01.

Fonyódliget 1. turnus 2024. július 14-19.

Fonyódliget 2. turnus 2024. július 14-19.

Balatonfenyves 1. turnus 2024. augusztus 5-10.

Balatonfenyves 2. turnus 2024. augusztus 11-16.

Református esélyteremtő tábor Balatonfenyvesen élménypedagógiával.

Jelenlegi turnusaink a Magyarországi Református Egyház támogatásából valósulnak meg.

Az előjelentkezési felület 2024. február elején nyílik meg, kérjük figyelje friss híreinket!

Balatonfenyves 2. turnus - 2024. augusztus 11 - 16.
2024.01.25.

Az intézményeknek szóló előjelentkezési felület 2024. márciusában nyílik meg, kérjük figyelje friss híreinket!

Táborvezető: Kovács Nikoletta, Turnusvezető: Takács Nándor, Misszióslelkész: Zoltan Bettina

Balatonfenyves 1. turnus - 2024. augusztus 5 - 10.
2024.01.25.

Az intézményeknek szóló előjelentkezési felület 2024. márciusában nyílik meg, kérjük figyelje friss híreinket!

Táborvezető: Kovács Nikoletta, Turnusvezető: Bányai Sándor, Misszióslelkész: Pálfalvi Júlia Viola

Fonyódliget 2. turnus - 2024. július 14- 19.
2024.01.25.

Az intézményeknek szóló előjelentkezési felület 2024. február 1-én nyílik meg, kérjük figyelje friss híreinket!

Táborvezető: Kovács Nikoletta, Turnusvezető: Demjén Izabella, Misszióslelkész: Pálfalvi Júlia Viola

https://barkajelentkezes.reformatus.hu/login

Fonyódliget 1. turnus - 2024. július 14- 19.
2024.01.25.

Az intézményeknek szóló előjelentkezési felület 2024. február 1-én nyílik meg, kérjük figyelje friss híreinket!

Táborvezető: Kovács Nikoletta, Turnusvezető: Nyerges Anna, Misszióslelkész: Janiné Sándor Kincső

https://barkajelentkezes.reformatus.hu/login

Ugrás a hírekre