Szigorú járványügyi intézkedések a 2021-es Bárka táborokban

Mindent megteszünk a résztvevők biztonságáért

A Bárka tábor egy több napos és intenzív együttlét, ezért sok szülőben felmerül a kérdés, hogy biztonságosak lesznek-e a táborok? Felelősen engedheti-e el a táborba gyerekét?

 

A szervezés során a messzemenőkig figyelembe vesszük a járványügyi helyzetet. Bízunk abban, hogy a tábor során minimálisra tudjuk csökkenteni a megfertőződés lehetőségét. De ehhez elengedhetetlenek a biztonsági intézkedések. A megszokott, 24 órás egészségügyi ellátás mellett, megtesszük az összes szükséges intézkedést a gyerekek és közreműködők egészségének megóvása és a fertőzésveszély megelőzése érdekében. 

  • - Nyomon követjük a járványügyi előírásokat és szigorúan be is tartjuk és tartatjuk őket.
  • - Védettségi igazolványt kérünk a tábor lebonyolításában közreműködő önkénteseinktől és oktatóinktól.
  • - Az épületet, a szálláshelyeket folyamatosan fertőtlenítjük, takarítjuk és kiemelt figyelmet fordítunk a gyerekek - személyes higiéniájára is.
  • - Az étkezőben fertőtlenítő kézmosót és papír kéztörlőt biztosítunk, a foglalkozások, kül- és beltéri programok során folyamatosan ügyelünk a megfelelő higiénia fenntartására.
  • - A tábori programok, foglalkozások főként szabadtéren zajlanak, kiscsoportokban, megtartva a megfelelő személyközi távolságot.
  • - Hogy elkerüljük a zárt térben való csoportosulást, a nagycsoportos foglalkozásokat, programokat egy erre rendelkezésre álló nyitott sátorban valósítjuk meg.
  • - A táborozók lakószobákban való elhelyezésekor is figyelembe vesszük a védőtávolság betartására vonatkozó ajánlást.
  • - Minden turnusban egészségfejlesztő szakember segíti a munkánkat.
  • - Mindannyiunk biztonsága érdekében, ha COVID-19 gyanús tüneteket észlelünk egy gyereken, vagy felnőtt közreműködőn haladéktalanul elkülönítjük, gyerek esetében azonnal értesítjük a szülőt és megkérjük, hogy jöjjön el a gyermekéért.

2021.06.03.

További hírek
Meghosszabbítottuk a jelentkezést a Bárka tábor 2022-es turnusaira
2022.02.22.

Rengetegen jelentkeztek az idei Bárka táborba, de van még néhány turnus, ahol nem teljes a legénység. Jelentkezz! 

Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba
2022.02.02.

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. 

Oktatókat keres a Bárka tábor 2022-ben is!
2022.01.14.

Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést kínálunk ismételten, immár 2022 nyarára: oktatókat keresünk gyerektáborainkba élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetésére, illetve programokért levezetésére. 

Jelentkezz egészségőrnek a 2022-es Bárka táborokba!
2022.01.14.

Oktass, nyaralj és szerezz élményeket idén a Bárka táborban! Egészségőröket keresünk, akik rövidebb és hosszabb foglalkozások keretein belül fejlesztjik a gyerekek egészségtudatosságát.

Halászokat keres a 2022-es Bárka tábor
2022.01.14.

Szívesen kilépnél a megszokott keretekből? Elkötelezett vagy a nehézsorsú gyermekek megszólítása iránt? Szívesen kipróbálnál valami egészen újat? Esetleg nyári szolgálatot keresel?

Jelentkezz önkéntesnek a 2022-es Bárka táborba!
2022.01.14.

Szeretnél nyomot hagyni a világban? Szeretnél álmokat valóra váltani? Szeretnél egy elhivatott közösségbe tartozni? Szeretnél a segítőnk lenni? Ha ezekre a kérdésekre „igen” a válaszod, csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka tábor programjához!

Bemutatkozott a Bárka film, ami már megtekinthető online
2021.09.30.

2021. szeptember 25-én este bemutatkozott a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről készült rövidfilm, ami ingyeneses megtekinthető online. 

Ismerd meg a Bárka missziót! - online filmbemutató
2021.08.23.

Rövidfilm készült a Bárka tábor egyedülálló munkájáról és lelkiségéről, amelynek online bemutatója 2021. szeptember 25-én lesz.

Ugrás a hírekre